середа, 27 лютого 2019 17:37

На ковалівську церкву встановлять новий купол
5

Свято-Покравський храм у селі Ковалівка
Фото: Володимир Костюшко
Свято-Покравський храм у селі Ковалівка
Новий купол на Свято-Покравський храм у селі Ковалівка
Свято-Покравський храм у селі Ковалівка
Хрест зліва встановлять на новий купол

На Свято-Покровський храм у селі Ковалівка у Полтавському районі планують встановити купол за 20 тис. грн. Його вже купили та привезли до церкви.

Про це журналісту "Газети" розповів настоятель храму Володимир Костюшко.

"Замовили купол діаметром 1,25 метра, а у висоту разом із хрестом сягає 3 метрів. 10 тисяч гривень перекинув на рахунок фірми у Дніпрі. Ще так само їм винен. Обіцяли фінансово допомогти з афганської спілки, проте цього не вистачить, щоб повністю розрахуватися. Також у 3200 обійшлася доставка", - сказав отець Володимир.

Встановлюватиме купол місцевий столяр, який накривав дах на церкві. Зробить все безкоштовно.

Свято-Покровський храм збудували як тимчасову капличку 3 роки тому. Зроблений із дерев'яних брусів. Дах звичайний, із хрестом. Зараз планують замінити на купол. Приміщення вміщає 50 прихожан. У липні настоятелем став отець Володимир.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Апартаменти для священика: архієпископ прикупив житло за 4 млн грн

"Тільки побудували цей храм і одразу люди почали до нього зносити ікони та рушники. Старих, дуже дорогих чи раритетних немає, проте всі гарні. Місце для свічок люди теж зробили самі з металу та засипали піском", - додав отець Володимир.

За 300 м від Свято-Покровського храму розташована церква колишнього Московського патріархату. Розмістилась у приміщені старої шкільної їдальні. Настоятель - отець Василь.

У Вінниці із храму святого Олександра Невського на території поліцейського училища ієрей Московської православної церкви Віктор Парандюк зірвав металевий купол, через відмову переходити в Православну Церкву України . Разом із громадою церкви забрав всі ікони у приміщенні

Зараз ви читаєте новину «На ковалівську церкву встановлять новий купол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають