вівторок, 04 червня 2019 16:49

Кожен дитячий оздоровчий табір має свій напрямок - підбірка бюджетних варіантів

Кожен дитячий оздоровчий табір має свій напрямок - підбірка бюджетних варіантів
У полтавському та Новосанжарському районі пропонують літній відпочинок для дітей на будь-який смак. Фото: mayak.poltava.ua

На Полтавщині стартує дитячий оздоровчий сезон. Літні табори Полтавського і Новосанжарського районів пропонують відпочинок різного спрямування.

Кореспонденти "Газети" дослідили тему дитячих оздоровчих закладів.

Цьогоріч на Полтавщині дитячий відпочинок пропонують 27 закладів. Їх перелік можна переглянути на новоствореному полтавському інформаційному порталі Маяк.

Зміни тривають 21 день. Приймають дітей від 7 до 17 років.

У Полтавському районі працюють два оздоровчі табори.

Дитячий оздоровчий центр "Маяк" у селі Головач. Розрахований на 100 місць. Діти живуть у наметах по двоє-четверо. На території є лазня і санвузли. Пропонують шестиразове харчування. Спрямованість табору - туристична. Для дітей організують триденні туристичні походи, кінні прогулянки, сплави на байдарках, є також риболовля, стрільба з лука, тренінги із польової кухні. Діє школа юного журналіста. Вартість - 5418 грн.

Заклад оздоровлення й відпочинку "Молода гвардія" розташований у селі Терешки, вул Зигіна, 44. Це відомчий табір Укрзалізниці. Одночасно приймає 300 дітей. Передбачене п'ятиразове харчування. Проживання в одноповерхових корпусах у кімнатах на 8-10 дітей. Душові в корпусах, туалети - на території. Є великий відкритий басейн, тренажерний зал, ігрові кімнати з більярдом. Вартість - до 8910 грн.

У Новосанжарському районі працюватимуть чотири дитячі табори відпочинку.

Дитячий заклад оздоровлення й відпочинку "Джерело". Православний табір патріотичного спрямування. Розташований в селі Клюсівка, пров. Сонячномий, 5. Розрахований на 250 дітей. Живуть у двоповерхових корпусах, кімнати на чотири-п'ять місць, санвузли в коридорах. Дітей навчають іконопису. Є мотузкове містечко. Відпочинок коштує до 6,9 тис. грн.

Табір "Антей", Нові Санжари, пров. Ромашковий, 10, розрахований на 200 дітей. Шестиразове харчування. Проживання в корпусі із блочною системою. В кожному блоці - по дві кімнати на три-п'ять місць та окремий санвузол. Дітям готують кисневі коктейлі. Ціна - 8650 грн.

Заклад оздоровлення та відпочинку "Нові Санжари" має 50 місць. Розташований у селищі Нові Санжари, пров. Курортний, 44. Проживання в кімнатах по четверо-п'ятеро. Окремі санвузли для хлопців і дівчат. Напрямок - лікувальний. Тут пропонують лікувальну гіброкарбонатно-натрієву мінеральну воду, мінеральні ванни, грязелікування, фізіотерапевтичні процедури, лікувальну гімнастику, гідромасаж. Є соляна кімната. Харчування шестиразове. Вартість - до 9226 грн.

Британський мовний табір "ABC CAMP" одночасно приймає 300 дітей. Розташований у селі Клюсівка, пров. Сонячний, 9. Дітям пропонують шестиразове харчування. Проживання у двоповерхових корпусах, кімнати на троє-п'ятеро дітей. Санвузли на поверсі. Спрямування табору - гуманітарне. Передбачені розвивальні програми, уроки фінансової грамотності, вивчення англійської мови. Ціна - до 9870 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батькам видадуть безкоштовні путівки у дитячі санаторії

Кожна дитина, зареєстрована на території Полтавщини, може отримати путівку в місцеві табори з бюджетною доплатою у розмірі до двох прожиткових мінімумів, але не більш як 70% вартості путівки. Наразі це 4054 грн (4236 грн з 1 липня). Органи місцевого самоврядування окремих населених пунктів і громад ухвалили рішення, що дітям з пільгових категорій компенсуватимуть 70-90% вартості відпочинку, а подекуди і повністю.

Щоб отримати доплату, батькам треба обрати заклад відпочинку, отримати згоду прийняти дитину. Потім звернутися із заявою до органів виконавчої влади та місцевого самоврядування за місцем проживання.

6 червня у селі Плоске Полтавського району святкують День села.

Зараз ви читаєте новину «Кожен дитячий оздоровчий табір має свій напрямок - підбірка бюджетних варіантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають