середа, 18 травня 2011 14:12

Вартості житла у Києві пророкують падіння на 20%

Вартості житла у Києві пророкують падіння на 20%

У Києві ціни на житло до кінця поточного року можуть знизитися, мінімум, на 15-20%.

Такий прогноз сьогодні озвучив голова Національної ради "Ріелторської палати України" Олександр Бондаренко на прес-конференції в Києві.

"Мені здається, що в найближчому майбутньому і в середньостроковій перспективі ціни на нерухомість у Києві та основних великих містах ще впадуть. Йдеться про первинний і вторинний ринки. Я особисто очікую зниження середньої вартості 1 кв. м житла як мінімум на 15-20% до кінця цього року", - сказав він.

За оцінками Бондаренка, середня вартість 1 кв. м житла на первинному ринку повинна знизитися десь до $ 1 тис., вторинного - до $ 1,2 тис.

"Це ті ціни, які в змозі переварити пересічний громадянин", - додав він.

На сьогоднішній день, за даними експерта, середня вартість 1 кв.м первинного житла в столиці становить $ 1,6 тис., вторинного - близько $ 1,3 тис. / кв. м.

У той же час керуючий директор компанії ARPA Real Estate Михайло Артюхов зазначив, що сьогодні в Києві на одного покупця доводиться близько 30 продавців, при цьому частка угод купівлі-продажу житла із залученням іпотеки не перевищує 7% загального обсягу угод.

Зараз ви читаєте новину «Вартості житла у Києві пророкують падіння на 20%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі