пʼятниця, 13 грудня 2013 11:32

Українці стали більше інвестувати в новобудови

Українці стали більше інвестувати в новобудови
Житло на первинному ринку відвойовувати покупців у "вторинки" за рахунок більш привабливої цінової пропозиції та більш прийнятних планувань. Про це розповів керівник департаменту стратегічного консалтингу компанії UTG Віктор Оборський.

"Названі мною два фактори (хоча їх більше) є хорошим стимулом для покупців, щоб прийняти рішення про придбання житла на первинному ринку", - зазначив експерт. Але, звичайно, і тут є інша сторона медалі - великі ризики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кемерон Діаз придбала собі дивовижну квартиру з видом на статую Свободи за 9 мільйонів доларів

"Корекцію на рівень ризиків обов'язково потрібно робити. Вони в нашій країні нічим не забезпечені, і покупка житла на первинці", це, відверто кажучи, лотерея, оскільки ніхто ніколи не знає, чи буде об'єкт добудований взагалі, чи буде він побудований вчасно, і якщо не буде добудований, то будуть комусь коли-небудь компенсовані збитки і повернуті проінвестовані кошти. На жаль, так у нас до цих пір працює ринок", - визнає Оборський.

Втім, за його словами, в Києві вже сформувався "пул" забудовників з хорошою репутацією, стабільним фінансуванням проектів, яким люди довіряють. І це видно по кількості договорів. Так, у найпопулярніших житлових комплексах, що будуються в столиці, за інформацією Оборського, продають більше 100 квартир в місяць.

Зараз ви читаєте новину «Українці стали більше інвестувати в новобудови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі