четвер, 06 жовтня 2011 16:08

Рада змінила Житлокодекс і уточнила визначення житлоплощі

Рада змінила Житлокодекс і уточнила визначення житлоплощі

Верховна Рада уточнила визначення житлової та нежитлової площі в об'єктах житлової нерухомості.

Закон про внесення відповідних змін до Житлового кодексу Української РСР підтримали у четвер 290 народних депутатів.

Відповідно до закону, житлові будинки, квартири, інші житлові приміщення призначені і повинні бути пристосовані для постійного проживання в них громадян, а також для використання у встановленому порядку, як службових жилих приміщень і гуртожитків.

Надання приміщень у житлових будинках для потреб виробничого характеру заборонено.

Закон встановлює, що житлоплоща об'єкту житлової нерухомості визначається як сумарна площа житлових кімнат.

Загальна площа об'єкту житлової нерухомості визначається як сумарна площа житлових кімнат і підсобних приміщень з урахуванням лоджій, балконів, веранд і терас.

До житлової площі об'єкту житлової нерухомості не належить площа приміщень, призначених для гігієнічних або господарсько-побутових потреб громадян (ванна, туалет, душова, приміщення для прання, кухня, комора, передпокій, внутрішньоквартирний хол, коридор, вбудована шафа і т.д.).

Площа лоджій, балконів, веранд і терас підраховується з урахуванням коефіцієнтів, які встановлюються центральним органом виконавчої влади з питань житлової політики.

Зараз ви читаєте новину «Рада змінила Житлокодекс і уточнила визначення житлоплощі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі