вівторок, 04 жовтня 2011 07:30

За житло паломники платили по 200 доларів

З міста Умань виїжджають паломники. 26 тис. хасидів із 24 країн світу святкували на Черкащині юдейський Новий рік Рош-а-Шана на могилі духовного лідера рабі Нахмана.

У неділю в місто приїздили мільярдери Олександр Машкевич із Казахстану та Вадим Рабинович. З ними головний рабин України Моше Асман. Прибули кортежем із 10 машин у супроводі своєї охорони та двох автомобілів спецпідрозділу "Титан". Вони зустрілися з ізраїльським рабином Ісраелем Іферганом. Кажуть, він бачить минуле і майбутнє кожної людини. В Умані має квартиру. Доки мільярдери були у його помешканні в багатоповерхівці, охорона нікого не пускала в дім.

На 12.00 у понеділок з Умані виїхали близько 15 тис. хасидів. На вул. Пушкіна чисто. Її щодня прибирають працівники комунальних служб. А біля приватних будинків та 9-поверхівок — багато непотребу. Пакети зі сміттям лежать прямо біля під'їздів. Найгірше — біля їдальні, яку відкрив підприємець із Бердичева. Там сміття викидали просто за поріг.

— Я цьогоріч узяв паломників з Ізраїлю, — розповідає місцевий Олег, 40 років. — Щороку брав французів, але вони не приїхали. Усі меблі з квартири виніс. Заніс ліжка. Гроші взяв зразу. Оце прийшов подивитися, бо вони сьогодні їдуть. Так грязно у мене у квартирі не було. Все завалене сміттям, унітаз забитий, кран у ванній зламали. За це нічого не заплатили.

У комунальному підприємстві "Комунальник" кажуть, що за вивіз сміття із приватних будинків відповідають їхні власники.

— Ми задіяли три вантажівки "МАН", один трактор, 52 контейнери та 26 наших працівників, — розповідає 54-річний Анатолій Пишнюк, директор "Комунальника". — Сміття на Пушкіна збирали щодня. Автомобілі вивозять його постійно.

Не всі городяни змогли заробити на оренді житла.

— Бо була завищена кількість паломників — казали про 70 тисяч, — коментує  28-річний Олександр Кожухівський, директор фірми "Уманьрент". Компанія відповідала за поселення. — Люди завищували ціну на житло, навіть коли з нами був заключений договір. Паломники були готові платити лише 150–200 доларів, але не 350. Тому нашу роботу зірвали у перші два дні. Залишилися пустими навіть квартири біля синагоги.

Зараз ви читаєте новину «За житло паломники платили по 200 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі