четвер, 20 вересня 2012 14:30

Киянам-бюджетникам компенсуватимуть 50 або 100% першого внеску в "Доступне житло"

Киянам-бюджетникам компенсуватимуть 50 або 100% першого внеску в "Доступне житло"
Олександр Попов: У 2013 році, за моїми підрахунками, буде зведено близько 200 тис квадратних метрів житла. Фото: kievcity.gov.ua

Київрада вирішила компенсувати киянам, які працюють у бюджетній сфері, 50% або 100% першого внеску за програмою "Доступне житло".

Як повідомляє кореспондент Gazeta.ua, за відповідне рішення проголосувало 104 депутати.

Так, киянам, які перебувають на квартирному обліку не менше трьох років і пропрацювали на підприємстві бюджетної або комунальної сфери не менше десяти років, місто компенсуватиме 50% першого внеску. А киянам, які перебувають на квартирному обліку 5 і більше років і пропрацювали на бюджетному підприємстві не менше 30 років - 100%.

За словами голови Київської міської адміністрації Олександра Попова, для реалізації програми місто виділить ХК "Київміськбуд" 36 га землі. Заплановано реалізувати 1,5 тис. квартир, в той час як на квартирній черзі нині перебувають 110 тис. киян. Гроші на компенсацію першого внеску місто братиме від приватизації землі на аукціонах.

"Ми збільшимо темпи житлового будівництва в Києві. У 2013 році, за моїми підрахунками, буде зведено близько 200 тисяч квадратних метрів житла", - сказав Попов.

Планується, що вартість житла становитиме від 7 тис. грн за кв м.

Зараз ви читаєте новину «Киянам-бюджетникам компенсуватимуть 50 або 100% першого внеску в "Доступне житло"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі