четвер, 22 листопада 2012 06:00

540 квартир комплексу "Міністерський" здали

Автор: фото надане компанією ”Енергополь-Україна”
  Нова 25-поверхівка житлового комплексу ”Міністерський” на столичній вулиці Кондратюка, 1 відкрита 19 листопада
Нова 25-поверхівка житлового комплексу ”Міністерський” на столичній вулиці Кондратюка, 1 відкрита 19 листопада

Першу чергу житлового комплексу "Міністерський" відкрили в понеділок на столичному Оболонському масиві. Новозбудована 25-поверхівка на вул. Кондратюка, 1 брала участь у програмі Державного іпотечного кредитування.

— Це була спроба попрацювати з Державною іпотечною установою. Нижче відсотків по кредитах, ніж у них, в Україні не пропонують. Це допомагає нашим клієнтам купувати житло дешево та надійно, бо кредити державні, — каже Тетяна Семенкова, директор компанії-забудовника товариства "Енергополь-Україна". — Будинок якісний, із червоної цегли та екологічно чистих матеріалів. Має вентильований фасад. Будували його як для себе.

Дім на 540 квартир розташований поряд із лісами Пущі-Водиці. Має форму літери "Г". У дворі барвистий дитячий майданчик у вигляді великого корабля з гірками, гойдалками та пісочницями. Зроблений із дерева та пластику. Перед будинком викладена тротуарна плитка.

— Наша однокімнатка на 46 "квадратів" — на четвертому поверсі, — 32-річна Наталія Супрун із чоловіком Романом, 35 років, прийшла подивитися на своє житло. Тримає за руку сина 9-річного Богдана.

Заходимо до під'їзду. Стіни в коричневих і кремових матових кахлях. Два нові ліфти виблискують металом. На четвертому поверсі сім квартир, усі із залізними дверима. У помешканні Супрунів стіни оздоблені, встановлені прилади, є електрична проводка.

— Тут подобається, район хороший і школа поряд. Плануємо заїхати навесні або влітку, коли ремонт зробимо, — говорить Роман. — Звернулися по допомогу до державної програми іпотечного кредитування. Заплатили одразу 50 відсотків. Квадратний метр обійшовся у 8 тисяч гривень. Далі взяли кредит в "Укргазпромбанку" на 23 роки під 15 відсотків. Ми відвідали багато банків, у них відсотки вищі. Плюс є приховані комісії. Тут прозорий варіант і доступний.

Наталія бухгалтер, її чоловік працює в галузі державних закупівель. Разом на місяць заробляють 10 тис. грн. Будуть щомісяця сплачувати 3 тис. грн, повністю розрахуватися за помешкання планують за сім-десять років.

— Мы работаем с застройщиками через банки. Здесь оператором выступил "Укргазпромбанк". Через него финансировали на 32 миллиона гривен, — пояснює Валентин Рибачук, голова правління Державної іпотечної установи. — Одна із основних наших функцій — допомогти забудовнику звести житло. Якщо потрібні кошти для добудови об'єкта — наша компанія допомагає завершити будівництво. Це вже 14-й зданий будинок в Україні. Ще 12 плануємо ввести в експлуатацію наступного року.

Іще три житлові будинки та офісний центр комплексу "Міністерський" добудують у найближчі кілька років. Вартість 1 кв. м готового житла тут становитиме від 11 до 14 тис. грн. У ще не збудованих квартирах — 8,8-11 тис. грн. Ціна залежить від планування та розташування помешкання. За програмою Державного іпотечного кредитування в "Міністерському" продають три квартири.

— Наш заклад має на меті стабілізувати ринок будівництва в країні. Невже краще, щоб дім стояв недобудований? Тут, наприклад, сьогодні-завтра ввімкнуть опалення. І вже можна жити, — уточнює Валентин Леонідович.

Наступного року Державна іпотечна установа планує виділити на програми будівництва житла 2 млрд грн. Об'єкти, що їх фінансово допомагають звести, є в Івано-Франківській області, Харкові, Криму, Донецьку та Луганську.

Зараз ви читаєте новину «540 квартир комплексу "Міністерський" здали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі