середа, 24 квітня 2024 11:29

Вісім розповсюджених помилок при обранні доменного імені

Знайомство користувача з сайтом починається з доменного імені. Реєстратор доменів FREEhost.UA розповів про те яких помилок найчастіше припускаються користувачі під час вибору імені.

 

Яким повинно бути доменне ім'я

Назва сайту має бути короткою і легкою для сприйняття. Якщо важко знайти вільне ім'я в популярних зонах, розгляньте тематичні домени, наприклад, .auction або .agency, які точно відображають тематику сайту. Уникайте довгих і складних імен з тире, адже вони ускладнюють запам'ятовування і підвищують шанс помилок при введенні.

Домен транслітерацією

Транслітерація - це формування назви заміною символів однієї мови на іншу. Такий підхід досить часто застосовується на практиці. Це може допомогти, але лише при умові однозначної відповідності символів різних мов, але в багатьох інших випадках це неможливо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якою інформацією не варто ділитися у чатах чи групах в інтернеті: поради від ЦНС

Ім'я домену на кирилиці

Більшість доменних зон підтримує кирилицю. Треба врахувати, що такі домени не завжди можна використовувати як поштові. Виходом є придбання кількох доменів - на латиниці та кирилиці. Кириличне ім'я використовується на радіо та телебаченні, а а для пошти використовується ім'я латинською.

Реєстрація домену в зоні .UA

Для реєстрації домену в зоні .UA необхідна зареєстрована торговельна марка. У випаду, якщо вона є графічною можлива неоднозначність інтерпретації. Тому краще використовувати лише текстову форму і бажано, щоб слово було написано латиницею щоб не довелось робити транслітерацію.

Знайшли гарний домен - хапайте

Гарне ім'я можна втратити, ще не отримавши його. Це цілком можливо, якщо гаяти час при оплаті замовлення. Реєстраторів багато, і через кожного з них можна зареєструвати те ж саме ім'я поки воно вільне. Тому чим швидше буде зроблена оплата, тим швидше реєстратор зареєструє обраний домен.

Дублер завжди в програші

Іноді здається гарною ідеєю зареєструвати ім'я яке включає в себе назву відомого бренду. Теоретично це зробить сайт більш привабливим для відвідувача, та зменшить витрати на рекламу. Не робіть цього! Як тільки відомий бренд дізнається про це, з доменом доведеться попрощатися. Домен буде стягнуто або через суд, або за допомогою процедури досудових спорів UADRP.

Вказуйте реальні дані при реєстрації домену

Якщо при реєстрації ресурсу вказати неправдиву інформацію, то потім неможливо буде підтвердити свою особу при перевірці Адміністратором зони. Уникайте цього, інакше домен буде заблокований.

Вивчайте правила

Перед тим, як придбати домен у певній зоні, необхідно детально ознайомитися із встановленими для цієї зони правилами. У іншому випадку домен може бути заблокований, а кошти втрачені. Наприклад для зони EU власник має бути з Євросоюзу, а зону edu.ua може зареєструвати лише навчальний заклад з 1-4 рівнем акредитації.

Сподіваємось, наші поради стануть вам у нагоді під час вибору домену. Якщо у вас виникнуть додаткові питання, реєстратор доменів FREEhost.UA буде радий вам допомогти.

Розвиток інтернету виніс не лише пізнавальні або розважальні можливості людства на новий рівень, але й створив нові небезпеки, з якими користувачі стикаються щодня і які загрожують втратами великих обсягів даних і мільярдними збитками. Мова про комп'ютерні віруси.

У кіберполіції дали поради, як захиститися від вірусів і шкідливого ПЗ.

Зараз ви читаєте новину «Вісім розповсюджених помилок при обранні доменного імені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі