понеділок, 27 травня 2024 11:37

Українська алмазна мозаїка - нова розвага та хобі

Незважаючи на те, що алмазна мозаїка з'явилася багато років тому, піку її популярності ще не досягнуто. Багато хто вперше стикається з таким форматом розваг, а від цього він стає ще цікавішим. Чимось схожим є картини за номерами, але алмазна мозаїка відрізняється зовсім іншим інструментом для творчості та створення остаточної композиції.

Автор: strateg.ua
  Алмазна мозаїка може розвивати дрібну моторику рук, уважність та терпимість, уяву та творче мислення
Алмазна мозаїка може розвивати дрібну моторику рук, уважність та терпимість, уяву та творче мислення

Діаманти на таких картинах переливають промені світла, створюється справжній витвір мистецтва. У великому асортименті українська алмазна мозаїка доступна від компанії "ТД Стратег", де є різні тематичні напрямки та розміри композицій. Залишається лише визначитися з особистими запитами, щоби зробити остаточний вибір. Мозаїка стане чудовим подарунком для коханої людини, друга чи колеги.

Особливості рукоділля

Суть такої творчості полягає в тому, щоб розміщувати дрібні алмазні стрази на полотні, де розмічено схему майбутнього малюнка. За дотримання правил розміщення стразів за підсумком формується повноцінна картина. Така інтерпретація творчості доповнюється кількома перевагами:

• спрощена робота (не потрібно постійно тримати пальці або руку у висячому положенні, переживаючи за чергову межу фарби);

• безпека (нитки та голки відсутні, тому діти можуть легко зайнятися такою творчістю);

• унікальний результат (картина зі стразів матиме набагато яскравіший та красивіший вигляд, як порівнювати з нитками).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коти-пікассо: в мережі показали оригінальний спосіб створення абстрактної картини

Подібна творчість може розвивати дрібну моторику рук, уважність та терпимість, уяву та творче мислення.

Варіанти сюжетів

Алмазні картини можуть бути різними за виконанням та тематикою. Сьогодні популярністю користуються такі напрямки:

• іконки;

• пейзажі;

• міста;

• фентезі;

• тварини.

Фрагменти деяких подій можна перетворити на мальовничу та яскраву композицію. Згодом, якщо захопитися таким видом творчості, можна буде зібрати повноцінні колекції за певними тематиками.

Особливості викладення мозаїки

Кожен комплект мозаїки включає клейову основу з розкресленим кресленням, стрази, квадратик силікону, підставку і стілус, щоб зручно робити викладку. Переміщення кожного чергового каменю є чудовим способом позбавити себе стресу і в цілому розслабитися. На початкових етапах багато чого може не виходити, але згодом навіть найзатятіша творча людина зуміє створити унікальні композиції навіть у найскладніших і незвичайних умовах. Важливо правильно підготувати робоче місце та блюдця для розміщення стразів за відтінками.

Урізноманітнити дозвілля дитини можна за допомогою слайма. Зробити таку іграшку вдасться самостійно в домашніх умовах.

Gazeta.ua розповіла про доступні складові, які для цього знадобляться.

Зараз ви читаєте новину «Українська алмазна мозаїка - нова розвага та хобі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі