четвер, 04 липня 2024 11:43

У SM-HoReCa розповіли, чому ламаються вакуумні пакувальники і як цього не допустити

Фахівці SM-HoReCa розповіли, з якими проблемами стикаються власники вакуумних пакувальників, які компоненти найчастіше потребують заміни та регулярного обслуговування, а також як правильно експлуатувати вакуумний пакувальник, щоб уникнути поломок.

Автор: SM-HoReCa
  Більшість поломок трапляється через неправильне обслуговування вакуумних пакувальників
Більшість поломок трапляється через неправильне обслуговування вакуумних пакувальників

Типові поломки і що найчастіше потребує заміни

За статистикою, більшість поломок трапляється через неправильне обслуговування вакуумних пакувальників. Невеликий відсоток поломок відбувається через заводський брак. Ось деякі з найпоширеніших проблем та компонентів і які запчастини для вакуумних пакувальників найчастіше потребують заміни:

• Зношування ущільнювальних прокладок. Згодом вони зношуються і втрачають еластичність, що призводить до витоків повітря та зниження ефективності вакуумування. Регулярна заміна прокладок ущільнювачів допоможе уникнути цієї проблеми.

• Проблеми з насосом. Найчастіше виникають через забруднення, знос або пошкодження внутрішніх частин. У деяких випадках може знадобитися повна заміна насоса.

• Порушення роботи нагрівальних елементів. Ці компоненти схильні до займання, також вони зношуються з часом. Сигналом до того, що потрібна заміна цих елементів, може стати те, що вакуумний пакувальник не запечатує пакети належним чином.

• Проблеми з електронікою та платами управління. Електронні компоненти можуть виходити з ладу через перегрівання, короткі замикання або інші електричні проблеми. У таких випадках потрібна діагностика та заміна пошкоджених електронних частин.

• Несправність вакуумних клапанів. Вакуумні клапани регулюють потік повітря у системі. Якщо клапани засмічені або пошкоджені, це може призвести до неправильного вакуумування.

Як користуватись вакууматором, щоб він прослужив довше

Правильне обслуговування вакуумного пакувальника збільшує шанси на його тривалу та безперебійну роботу. Важливо дотримуватися кількох основних рекомендацій:

• Очищати вакууматор після використання. Особливу увагу варто приділяти камері, прокладкам ущільнювачів і елементам нагріву.

• Перевірити стан прокладок ущільнювачів на наявність зносу або пошкоджень. Ущільнювальні прокладки відіграють ключову роль у процесі вакуумування. За потреби їх варто замінювати.

• Вчасно міняти олію (для камерних вакууматорів). Якщо вакууматор використовує масляний насос, потрібно стежити за рівнем та станом олії та регулярно змінювати її відповідно до рекомендацій виробника.

• Перевірити стан нагрівальних елементів та дроту для зварювання. Ці елементи повинні бути чистими та вільними від пошкоджень. Нагрівальні дроти слід періодично змінювати, щоб забезпечити якісне зварювання пакетів.

• Перевірити пристрій на витік. Це можна зробити, уважно оглядаючи з'єднання та ущільнення на наявність тріщин та зношування.

Про компанію

Компанія SM-HoReCa здійснює роздрібну та оптову торгівлю запчастинами для промислово-професійного кухонного обладнання в індустрії гостинності (HoReCa).

У магазині представлений великий асортимент необхідних компонентів, надійне постачання запасних частин забезпечує безперебійну роботу бізнесу.

Зараз ви читаєте новину «У SM-HoReCa розповіли, чому ламаються вакуумні пакувальники і як цього не допустити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі