вівторок, 18 червня 2024 19:29

Продажі через Телеграм: як створити успішний інтернет-магазин
Партнерство

Телеграм посідає провідні позиції серед месенджерів: його люблять блогери, власники бізнесу та звичайні користувачі. Частково відкритий код дає змогу автоматизувати рутинні дії за допомогою ботів: вони можуть відповідати на поширені запитання, давати інструкції та навіть продавати. Це одна з причин, чому продажі через Телеграм в Україні такі популярні. А організувати їх не так вже й важко.

Що потрібно зробити перед тим, як створити інтернет-магазин у Телеграмі

Для початку визначтеся, які ви будете продавати товари в Телеграм, і кому. Якщо у вас уже є працюючий бізнес, але немає сторінки в ТГ, то буде простіше: достатньо розібратися з функціоналом месенджера. Розкрутитися можна швидко - накрутка підписників Телеграм в Україні обходиться недорого. Крім того, для просування Telegram-каналу потрібно:

  1. Попросити підписатися друзів і знайомих, яких може зацікавити асортимент магазину.

  2. Розмістити посилання на Telegram-канал на всіх доступних ресурсах - Інстаграм, Facebook, власний сайт.

  3. Скласти контент-план для Телеграм каналу, продумати, хто і яким чином генеруватиме контент і регулярно публікуватиме пости на Telegram каналі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У TikTok з'являться цифрові аватари - що це таке

Розібравшись із тим, як налаштувати Телеграм-канал, можна буде підшукати інші профілі для взаємного піару, зареєструватися в каталогах або купити платну рекламу.

Автор: tax.gov.ua
  Telegram посідає провідні позиції серед месенджерів в Україні
Telegram посідає провідні позиції серед месенджерів в Україні

Як здійснюються продажі через Telegram

На відміну, наприклад, від Інстаграму, створити свій магазин у Телеграмі не можна. Але ви можете використовувати інші інструменти для тієї ж мети:

● Акаунт. Повинен точно повторювати назву компанії, щоб користувачеві було простіше знайти його через пошук. Призначений для спілкування, але може стати в нагоді і для продажу через Телеграм в Україні.

● Канал. Використовується для публікації контенту і надсилання повідомлень необмеженій кількості користувачів. Можна розміщувати новини, інформацію про акції та розпродажі, посилання на інші ваші ресурси (зокрема й сайт), а також тут ви можете як продавати через Телеграм безпосередньо, так і відповідати на запитання клієнтів.

● Група. Являє собою чат для спілкування великої кількості людей. Група стане в пригоді для продажу в Телеграм, зворотного зв'язку, проведення опитувань або підтримки тісної дружньої атмосфери. Бажано знайти модератора та амбасадорів бренду - вони допоможуть уникнути хейту.

Автор: tax.gov.ua
  Створити свій магазин у Telegram не можна, але можна використовувати інші інструменти для тієї ж мети
Створити свій магазин у Telegram не можна, але можна використовувати інші інструменти для тієї ж мети

Чат-боти для просування інтернет-магазину в Telegram

Для бізнес-цілей зручно використовувати чат-боти: наприклад, Bot4Shop допоможе створити магазин у Телеграмі, @ControllerBot спростить створення привабливих постів для магазинів, а @DaySandBox захистить чат від спаму та реклами. Для реєстрації власного чат-бота та управління використовуйте @BotFather.

Чи потрібен вам бізнес-акаунт

Безкоштовних можливостей месенджера достатньо, щоб продавати товари та послуги. Але якщо у вас середній або великий бізнес, варто придивитися до платної підписки. Вона дає такі переваги:

● розміщення автоматичних повідомлень із привітанням;

● зазначення геолокації та графіка роботи;

● час, коли повідомлення були прочитані;

● сортування повідомлень за тегами;

● розпізнавання голосових повідомлень;

● відеоаватари.

Також у преміум-підписників менше обмежень. Вони можуть створювати до 200 чатів, публікувати більше інформації про себе (до 140 символів), підключити 4 акаунти замість двох.

Вести бізнес у Телеграм зручно і просто: месенджер завжди під рукою, тому ви точно не проґавите жодного клієнта.

Microsoft запустила у Telegram чат-бот Copilot на основі штучного інтелекту. Він надає відповіді на різні теми.

Copilot перебуває на стадії бета-тестування та є безоплатним для користувачів. На добу доступні лише 30 запитів.

Зараз ви читаєте новину «Продажі через Телеграм: як створити успішний інтернет-магазин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі