пʼятниця, 18 лютого 2022 15:31

Компанія Ferrexpo потрапила в "Книгу рекордів України"

Компанія Ferrexpo потрапила в "Книгу рекордів України"
135 співробітників компанії Ferrexpo підписали декларацію сприяння гендерній рівності. Фото: Gazeta.ua

135 співробітників компанії Ferrexpo підписали декларацію сприяння гендерній рівності - HeforShe commitment. Це відбулося 17 лютого місті Горішні Плавні на Полтавщині. Про це повідомили в прес-службі компанії.

Серед підписантів - механіки, енергетики, водії, машиністи, менеджери, ревізори, члени наглядових рад. Пообіцяли не мовчати, коли стають свідками будь-якої форми приниження. Також - протистояти іншим чоловікам, які допускають дискримінацію стосовно жінок та дівчат. Сприяти їхній професійній самореалізації.

Такою масовістю підписанти внесли і свою компанію, і місто у "Книгу рекордів України" у номінації "Найбільша кількість співробітників компанії, що підписали декларацію гендерної рівності".

"3 347 000 чоловіків з усіх країн світу зробили свої декларації HeforShe. Співробітники Ferreхpo долучилися до руху за гендерну за гендерну рівність. І влада, і бізнес, і громада має звучати рівною мірою і жіночими й чоловічими голосами", - прокоментував подію міський голова Горішніх Плавнів Дмитро Биков.

Компанія Ferrexpo останніми роками зробила чимало проєктів на посилення голосів та впливу жінок в своїй структурі.

"Наша мета – щонайменше 30 відсотків жінок в управлінні до 2030 року. З 2020-го нам вдалося збільшити кількість жінок в управлінні на 20 відсотків. Приємно усвідомлювати, що 135 моїх колег виявились готовими публічно висловлюватися за ґендерну рівність, протистояти ґендерним стереотипам, сприяти просуванню жіночих кар'єр. З такою підтримкою наша амбітна мета не здається недосяжною", - заявив Віктор Лотоус, голова правління ПрАТ "Полтавський ГЗК".

Завдяки такій ініціативі Ferrexpo стане місцем, де жінки та чоловіки відчувають себе однаково цінними, вважає представниця ООН "Жінки в Україні" Еріка Квапілова:

"Ми раді, що керівництво Ferrexpo вирішило мобілізувати співробітників-чоловіків для приєднання до руху HeforShe".

HeforShe ("Він для неї". - Gazeta.ua) - це започаткований ООН глобальний рух солідарності з жінками. Мета - досягти гендерної рівності у світі. Рух пропонує чоловікам та людям усіх статей приєднатись та бути агентами змін. Заснований на ідеї, що гендерна рівність — це проблема, яка соціально, економічно і політично зачіпає всіх людей.

Ferrexpo - швейцарська залізорудна компанія з активами в Україні. Основною діяльністю є виробництво і експорт високоякісних залізорудних окатків, які використовуються у виробництві сталі. Основними споживачами продукції є сталеливарні підприємства з Австрії, Німеччини, Японії, Південної Кореї, Тайваню, Китаю, Словаччини, Чехії, Туреччини, В'єтнаму, а також США.

Зараз ви читаєте новину «Компанія Ferrexpo потрапила в "Книгу рекордів України"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі