вівторок, 23 березня 2021 17:47

Що приготувати на вечерю: ПП рецепти

Кожен з прийомів їжі протягом дня важливий для людини, але несе різну користь, в тому числі на правильному харчуванні. І ні від одного з них не варто відмовлятися. Наприклад, відмова від вечері, за твердженнями дієтологів, може сприяти набору зайвої ваги. Все тому, що для роботи без перебоїв організму постійно необхідное паливо. І тут не потрібно боятися погладшати через їжу у вечірній час. Вечеря за 3-4 год до сну корисна, але тільки якщо правильно її приготувати.

Якою повинна бути вечеря на правильному харчуванні?

Останній прийом їжі повинен бути легким і навіть дієтичним, щоб організм міг легко все засвоїти, у людини не було тяжкості в шлунку перед сном і почуття голоду до самого ранку. Це важливо і для тих, хто худне. Правильна вечеря допоможе уникнути зривів, адже чим довше людина голодує, тим вище ризик перестати себе контролювати.

Якщо на сніданок корисно вживати повільні вуглеводи, то вечеря повинна містити максимум білка і клітковини. Організму вже не потрібна енергія, йому потрібно відновитися. І в цьому допомагає саме білок, який легко засвоюється, насичує і постачає амінокислотами, потрібними для поновлення всіх тканин. Білок міститься в рибі, м'ясі, сирі, яйцях, бобових. Вуглеводи ввечері рекомендується замінити на клітковину, т. Е. Овочі. Вони відмінно доповнюють білкові продукти.

  Що корисне приготувати на вечерю?
Що корисне приготувати на вечерю?

Що врахувати, готуючи ППХ вечерю?

Вибираючи рецепт вечері, варто врахувати, що на вечірній прийом їжі має припадати близько 25% від добової норми калорій. Для жінок це в середньому 550-600 ккал, для чоловіків 700 ккал. І не варто урізати денну калорійність за рахунок вечері. Організм не обдурити невеликою порцією салату або склянкою кефіру (його краще пити перед сном). Ближче до вечора все одно почне відчуватися голод.

Крім того, будь-який кулінарний рецепт ПП вечері повинен бути правильним з точки зору не тільки інгредієнтів, а й способу приготування. Продукти можна варити, готувати на пару, запікати, але ні в якому разі не обсмажувати на великій кількості олії.

Овочі найкраще вживати свіжими, а порція в цілому не повинна бути занадто великою: 250 г для жінок і 350 г для чоловіків. Але, якщо протягом дня у вас були повноцінні прийоми їжі, на вечерю можна з'їсти і щось більш ситне, наприклад, великий стейк із сьомги, доповнений овочами. Фахівці рекомендують включати до вечері гострі спеції. Вони покращують метаболізм і кровообіг.

  Що корисне приготувати на вечерю?
Що корисне приготувати на вечерю?

Ідеї ​​для приготування ПП вечері

Сьогодні можна легко шукати рецепти онлайн. Наприклад, на порталі Обозреватель зібрано величезну кількість найрізноманітніших страв https://food.obozrevatel.com/ для будь-яких прийомів їжі. Головне, вибираючи серед покрокових рецептів, пам'ятати про принципи ПП вечері: поєднання білків і клітковини, 25% від добової калорійності, відсутність вуглеводів і мінімум жирів.

Кілька прикладів простих ПП вечерь на кожен день, відповідних зазначеним принципам:

• риба на пару з гарніром зі свіжих овочів;
• курячі або рибні котлети, запечені в духовці, з овочами;
• куряче філе, запечене у фользі з овочами;
• відварене куряче філе з огірками, помідорами і салатом в лаваші;
• підсолений сир із зеленню і помідорами;
• салат з курячої грудки з селерою і яблуком;
• тушкована квасоля з печерицями.

Використовуючи покрокові рецепти, варто бути уважнішими до пропорцій інгредієнтів. Так, овочів у вечері має бути приблизно в 2 рази більше, ніж м'яса. Для тих, хто тренується, у вечірній час навіть можна дозволити собі гречки, хоч вона і містить більше вуглеводів, ніж білків. Головне, щоб вечеря не булп занадто щільною, адже це призводить до набору зайвої ваги.

Зараз ви читаєте новину «Що приготувати на вечерю: ПП рецепти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі