понеділок, 09 вересня 2024 16:26

Common Sense Communications та PR Army ініціювали артпроєкт, присвячений цивільним українцям у заручниках Росії

Громадські організації Common Sense Communications та PR Army почали реалізацію проєкту Art for Freedom: Unseen Civilians, щоб привернути увагу світової спільноти до українських цивільних, які незаконно утримуються у російських в'язницях. У межах проєкту створять мистецькі роботи, які покажуть на виставках, що пройдуть цьогоріч у листопаді-грудні в Німеччині, Португалії та Франції.

 

Арткуратором проєкту Art for Freedom: Unseen Civilians буде відомий український клуб ілюстраторів Pictoric. Українські та іноземні митці планують створити 10 ілюстрацій з історіями викрадених та ув'язнених росіянами цивільних. Дізнатися про долі цих людей можна буде за QR-кодом на плакатах. Мета проєкту - мобілізувати міжнародний тиск на Росію задля повернення цивільних ув'язнених.

За словами арткуратора проєкту та співзасновника клубу ілюстраторів Pictoric Олега Грищенка, спільно з партнерами він провів понад 70 виставок по всьому світу. На його думку, саме через мистецтво можна донести до світової спільноти правду про війну в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії 23 полоненим українцям написали терміни від 16 до 24 років тюрми

"Це дуже універсальна та демократична мова, яка здатна чуттєво "тригернути" аудиторію незалежно від її соціального статусу. Це можуть бути дипломати, менеджери, креативна спільнота або просто пересічні люди. І це дійсно велика сила", - наголосив Олег Грищенко.

Христина Шкудор, адвокаційна менеджерка кампанії Where Are Our People? ГО PR Army, зауважила, що міжнародна спільнота не знає про утримання в російських тюрмах викрадених українських цивільних.

"Тисячі викрадених українців опинились за гратами російських тюрем за надуманими звинуваченнями. Точної кількості цивільних, незаконно затриманих і засуджених, не може назвати ніхто, утім правозахисники кажуть про десятки тисяч осіб. Правових механізмів для їх звільнення немає. Всі українці, які живуть на тимчасово окупованих територіях, є потенційними заручниками. Ми маємо привернути увагу всього світу до наших співвітчизників", - сказала адвокаційниця.

Марина Говорухіна, спеціалістка зі стратегічних комунікацій Common Sense Communications, наголосила на важливості висвітлення в іноземних медіа теми з цивільними, яких незаконно утримує Росія.

"Міжнародний розголос - це важливий механізм, який реально працює. Для цього ми вже два роки проводимо інформаційні кампанії в ЄС (зокрема, у Німеччині). Ми закликаємо європейців ставати голосом українських заручників, ділитися їхніми історіями, тиснути на місцевих політиків", - сказала вона.

PR Army - незалежна неприбуткова організація українських експертів з комунікації. Команда працює зі світовими медіа та зв'язує українських свідків війни, офіційних осіб та експертів із різних тем із міжнародними журналістами. Місія PR Army - допомогти Україні виграти інформаційну війну проти РФ та побудувати імідж України як демократичної та незалежної європейської країни. Створена за кілька годин після повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року.

Common Sense Communications - громадська організація, що розпочала свою роботу у 2021 році і є частиною Comms Hub - глобальної мережі організацій, які працюють в галузі продемократичних стратегічних комунікацій. Місія Common Sense Communications - подолати розрив між неурядовими організаціями та їхніми цільовими аудиторіями завдяки фаховій комунікації, що сприятиме формуванню суспільства, засадами якого є прозорість, інклюзивність та співпраця. Сприяє захисту прав людини, формуючи стійкі системи стратегічних комунікацій, та протидіє дезінформації, плекаючи чистоту інформаційного простору.

Зараз ви читаєте новину «Common Sense Communications та PR Army ініціювали артпроєкт, присвячений цивільним українцям у заручниках Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі