четвер, 24 вересня 2009 17:31

Віталій Покотило розстріляв двері банку

Позаминулого вівторка о 22.30 28-річний Віталій Покотило в Глобиному з пневматичної рушниці вистрелив у двері "Приватбанку" в центрі міста.

Того вечора він відпочивав удома із 21-річним знайомим, який працює в райвідділі міністерства з надзвичайних ситуацій. Чоловіки сіли у "вісімку" рятувальника і поїхали по барах. Обидва були п"яні. Віталій із дому взяв мисливську рушницю.

У міліції кажуть, грошей не мали, тому просили випивку в борг. В усіх барах відмовляли наливати. Коли проїжджали біля "Приватбанку", зупинили автівку. Віталій вийшов.

— Стріляв спересердя, — пояснюють у райвідділі міліції. — Бо ніхто горілки не налив.

У двері банку потрапив дріб 16-го калібру. Спрацювала сигналізація. Свідки запам"ятали номер машини.

— Сигналізація виведена в чергову частину райвідділу, — розказує міліціонер Костянтин Волошин. — За 10 хвилин чоловіків затримали.

У Віталія Покотила вилучили зброю, позбавили дозволу на неї. У нього вдома міліціонери знайшли 2 кг листя коноплі.

— Сказав, зберігав для лікування. Хотів лікувати не тільки себе, а й інших. Вирішив стати цілителем, — додає Волошин. — Те, що стріляв, заперечує. Каже, ходив із рушницею, щоб її не вкрали.

— Наступного дня нам покрили матеріальний збиток за розбитий склопакет. Містом ширяться чутки, що хлопці зводили рахунки з "Приватбанком", бо їх змушували погасити кредит. Але вони не є клієнтами банку, — каже Олександр Марченко, керівник Глобинського відділення. — За 15 років існування банку подібні випадки не траплялися.

Проти Покотила порушили кримінальну справу за хуліганство та зберігання наркотиків. Чоловіка не затримували. Він працює комп"ютерником у газеті.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Покотило розстріляв двері банку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі