неділя, 25 серпня 2024 15:12

Зеленський закликав Індію не купувати російську нафту

Зеленський закликав Індію не купувати російську нафту
Президент Володимир Зеленський наголосив, що Індія може вплинути на ситуацію у РФ. Фото: ОП

Індії варто зменшити імпорт російської нафти.

Це буде мати вплив на економіку Росії, сказав президент Володимир Зеленський в інтерв'ю індійським ЗМІ.

Він сказав, що Індія має вплив на російську економіку, бо зараз закрито багато експортних можливостей для РФ. Це допомагає російській армії.

"Я думаю, що уряд Індії це розуміє. Ми будемо раді працювати над альтернативними шляхами. Ви - велика країна, тут питання не про мільйони, а про мільярди, які повертаються до Путіна, до Росії, а потім він використовує їх, бо офіційно у нього зараз економіка війни", - наголосив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ встановила рекорд з експорту нафти - ЗМІ

Він додав, що диктатор Володимира Путіна та російське суспільство потрібно змусити відчути наслідки війни. Зменшення купівлі російської нафти поставить перед Путіним "величезні виклики".

"Ми розуміємо, які гроші Росія заробляє з цієї угодою з Індією. Ми чудово це розуміємо, детально. І саме тому ми хочемо спробувати зробити все можливе для того, щоб це зупинити. Але, звичайно, ми не можемо на вас тиснути. Ви - незалежна країна, це ваш уряд... Саме тому я попросив подумати, якщо ви сприймаєте ідею того, що ми будемо робити все можливе, але треба якось зупинити надходження грошей, щоб не посилювати російські збройні сили", - вказав президент.

Індія допомагає скоротити доходи Москви від продажу нафти.

Ціновий ліміт G7 на постачання російської нафти скорочує прибутки, які Кремль отримує для підтримки вторгнення в Україну, пише Reuters. Ефективності цього механізму сприяють недавні дії індійських нафтопереробних заводів, йдеться у заяві представників Мінфіну США.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський закликав Індію не купувати російську нафту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі