середа, 28 лютого 2024 07:43

РФ встановила рекорд з експорту нафти - ЗМІ

РФ встановила рекорд з експорту нафти - ЗМІ
Щотижневий обсяг постачань російської нафти за сім днів до 22 лютого зріс на 365 тисяч барелів на день. Фото: pixabay.com

Росія встановила чотиримісячний рекорд з експорту нафти. Щотижневі постачання зросли близько на 365 тис. барелів на день.

Загальний експорт російської нафти зріс до найвищого рівня за чотири місяці, пише Bloomberg.

"Тимчасове припинення поставок російської сирої нафти "Сокіл" з острова Сахалін на Тихоокеанському узбережжі компенсовано стрімким зростанням постачання нафти ESPO з порту Козьміно. Щотижневі постачання досягнули рівня в 3,5 млн, що приблизно на 215 тис. барелів на день перевищує цільовий показник станом на 5 листопада 2023 року", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РФ нові труднощі з продажем нафти

Це дозволило компенсувати труднощі з нафтою "Сокіл", які виникли через побоювання індійськими нафтопереробниками американських санкцій. Наразі щонайменше 14 вантажів загальним об'ємом 10 млн барелів з нафтою "Сокіл" все ще знаходяться на суднах.

Раніше до Індії було доставлено три вантажі "Сокола", а кілька інших перенаправили до Китаю. Індія тим часом відновила імпорт російської нафти "Сокіл" після двомісячної перерви.

Росія змушена була скоротити експорт нафтопродуктів в інші країни. Це сталось через атаки українських дронів на нафтові термінали та заводи окупантів.

Експорт бензину та дизельного палива у січні 2024 року скоротився на 37% та 23% відповідно порівняно з січнем 2023 року.

Зараз ви читаєте новину «РФ встановила рекорд з експорту нафти - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі