пʼятниця, 13 вересня 2024 11:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Китай зробив гучну заяву щодо миру в Україні

Китай зробив гучну заяву щодо миру в Україні
Мирні переговори, на думку міністра оборони Китаю, є єдиним гарантом завершення "конфлікту" в Україні. Фото: pixabay.com

Міністр оборони Китаю закликав Україну до примирення з Росією.

Чим гостріший конфлікт, тим більше не можна відмовитися від діалогу, заявив очільник оборонного відомства КНР Дун Цзюна, інформує HKFP.

"Мирні переговори є єдиним варіантом завершення конфлікту і в Україні, і на Близькому сході", - сказав він, уникаючи слова війна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський назвав "деструктивним" мирний план Китаю і Бразилії щодо завершення війни

Політик також заявив, що конфронтації не мають сенсу, оскільки у війнах не буває переможців.

"Єдиним виходом для розв'язання таких гарячих проблем, як криза в Україні та ізраїльсько-палестинський конфлікт, є просування миру та переговорів. Що гостріший конфлікт, то більше ми не можемо відмовитися від діалогу та консультацій. Кінець будь-якого конфлікту - це примирення", - додав китайський міністр.

Китай і Бразилія підтримують проведення мирної конференції щодо політичного врегулювання "кризи в Україні".

Однак, визнати такий форум мають як Україна, так і Росія. Участь має бути рівноправною з обговоренням усіх мирних планів. Спільну позицію Бразилії та КНР виклали у комюніке про переговори в Пекіні міністра закордонних справ Китаю Ван Ї з головним радником президента Бразилії з питань міжнародної політики Чельсо Аморімом.

Зараз ви читаєте новину «Китай зробив гучну заяву щодо миру в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі