середа, 02 березня 2022 20:07

Зеленський з телевізорів "заявить" про капітуляцію на фейковому відео росіян

Зеленський з телевізорів "заявить" про капітуляцію на фейковому відео росіян
Росія в інформаційній війні вдаватиметься до відео-діпфеків. На ньому Зеленський "заявить" про капітуляцію. Ролик - фейк. Фото: facebook.com/protydiyadezinformatsiyi.

Пропагандисти збираються поширити брехливе відео, на якому президент Володимир Зеленський нібито заявляє про капітуляцію.

Про це повідомив Центр протидії дезінформації.

"Уявіть, що бачите в телевізорі Володимира Зеленського, який робить заяву про капітуляцію. Ви бачите його, ви чуєте його – а отже, це правда. Але це не правда. Знайте – це фейк. Його мета – дезорієнтувати, посіяти паніку, зневірити громадян і схилити наші війська до здачі", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нам сказали, що Зеленський підписав указ про капітуляцію" - російський окупант здався ЗСУ

Зазначається, що такі ролики створюють за допомогою технології діпфейк.

"Це буде не справжнє відео, а створене через алгоритми машинного навчання. Відео, зроблені через такі технології, майже не можливо відрізнити від реальних. Росії залишається лише вигадати фейкову перемогу, закрити у себе інтернет і усі контакти з іншим світом", - пояснили у відомстві.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський з телевізорів "заявить" про капітуляцію на фейковому відео росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі