понеділок, 28 березня 2022 06:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський: Українським військовим пропонували покинути Маріуполь

Зеленський: Українським військовим  пропонували покинути Маріуполь
Володимир Зеленський дав перше після початку війни велике інтерв'ю російським журналістам. Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський розповів, що підтримує зв'язок з оборонцями Маріуполя на Донеччині.

Про це український лідер розповів в інтерв'ю російським ЗМІ.

"Маріуполь заблокований російськими військовими, а порт замінований. Гуманітарна катастрофа в місті, бо гуманітарні конвої не можуть заїхати — росіяни обстрілюють вантажі, водіїв вбивають. Водночас всередині міста залишаються наші військові", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Червоний Хрест відкриває офіс у Ростові — Україна проти

За його словами, українським військовим пропонували вийти з міста, але вони відмовились, оскільки не могли залишити поранених та загиблих. Російська сторона забороняє вивозити і поранених, і тіла.

"Вони сказали: "Ми не можемо залишити місто. Тут поранені люди. Ми не кинемо поранених". Мало того, вони сказали: "Ми не кинемо вбитих", - сказав Зеленський.

26 добу Маріуполь перебуває у блокаді. Місто цілеспрямовано знищують російські окупанти. За час блокади, через безперервні обстріли, число вбитих обчислюється тисячами мирних людей, а поранених, мінімум, у троє більше.

Місто безперервно атакує ворожа авіація. За підрахунками, близько 300 тис. жителів Маріуполя перебувають у пастці без води, їжі, електрики чи газу. В'їзд у місто заблокований.

22 березня стало відомо, що облогою українського Маріуполя керує особисто російський генерал-полковник, "улюбленець Путіна" Михайло Мізінцев.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський: Українським військовим пропонували покинути Маріуполь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі