вівторок, 17 січня 2023 23:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський: світ чує Україну у Давосі. Прихильників трибуналу над Росією побільшає

Зеленський: світ чує Україну у Давосі. Прихильників трибуналу над Росією побільшає
Прихильників трибуналу над РФ у світі побільшає, сказав президент України Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Світ чує Україну і знає, які злочини скоює країна-агресорка Російська Федерація.

Прихильників трибуналу над РФ у світі побільшає. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Світ чує Україну у Давосі (місто у Швейцарії. Там зараз проходить Всесвітній економічний форум. – Gazeta.ua). Там знають, що Росія зробила з Дніпром, знають, що терористи роблять із Херсоном, із Харковом, із нашим Донбасом та іншими територіями, на які Росія принесла смерть", – сказав Зеленський.

Заявив про посилення глобального тиску на державу-терориста РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трибунал над РФ: в ООН обговорять проєкт резолюції

"Я впевнений, що за підсумками цього тижня у світі стане більше активних і впливових прибічників створення трибуналу щодо російської агресії та спецмеханізму для компенсації збитків від війни за рахунок російських активів", – сказав президент.

Сьогодні завершилася рятувальна операція у Дніпрі, повідомив Зеленський.

"79 людей були поранені або травмовані цим російським ударом. У переліку загиблих – 45 українців і українок, серед них – шестеро дітей, зокрема хлопчик, якому було всього лише 11 місяців. Малі діти й мирні люди для Росії – вороги. Очевидно, це могло статися лише тому, що Росія перетворилася на ворога всього людства", – заявив президент.

Зеленський сказав про вироки для російських терористів.

"Щодня стає більше фактичної інформації та юридичних кроків нашої держави. А завершиться все це вироками для всіх цих російських убивць", – сказав президент.

14 січня російські терористи ракетою зруйнували багатоквартирний житловий будинок у Дніпрі.

Російські терористи випустили по будинку ракету Х-22, сказав спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Х-22 ‒ надзвукова крилата протикорабельна ракета повітряного базування великої дальності.

Служба безпеки України встановила особи російських окупантів, причетних до ракетного удару по будинку.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський: світ чує Україну у Давосі. Прихильників трибуналу над Росією побільшає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі