вівторок, 29 грудня 2020 18:04

Зеленський скликав засідання РНБО: говорили про конституційну кризу

Зеленський скликав засідання РНБО: говорили про конституційну кризу
29 грудня Зеленський скликав РНБО. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ради національної безпеки і оборони для вирішення питання виходу із конституційної кризи.

Про це повідомили прессекретарка глави держави Юлія Мендель у коментарі "Українській правді" та член наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко у Telegram-каналі.

"Сьогодні президент Володимир Зеленський скликав засідання Ради Національної безпеки та оборони, на якому, зокрема, розглядалися питання конституційної кризи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У КСУ пояснили неявку Тупицького до генпрокуратури

Мендель зауважила, що деталі засідання будуть повідомлені офіційно пізніше. Саме засідання уже закінчилося.

Водночас Лещенко у себе на каналі повідомив, що на засіданні РНБО розглядалася ситуація щодо глави Конституційного суду Олександра Тупицького. За словами Лещенка, президент Зеленський видасть указ про відсторонення Тупицького з посади строком на місяць згідно зі статтею 154 Кримінального кодексу України.

24 грудня Олександра Тупицького просили прийти 28 грудня в Офіс генерального прокурора для вручення підозри. Однак він не з'явився в генпрокуратурі для проведення процесуальних дій.

Минулого тижня журналісти програми "Схеми" повідомили, що голова КСУ, працюючи суддею в Донецьку, за допомогою впливу і зв'язків у суддівському корпусі брав участь у діях, що призвели до заволодіння майном заводу в Зугресі та, ймовірно, отримав свою частку в цьому підприємстві, оформивши його на довірену особу.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський скликав засідання РНБО: говорили про конституційну кризу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі