понеділок, 28 грудня 2020 19:48

У КСУ пояснили неявку Тупицького до генпрокуратури

У КСУ пояснили неявку Тупицького до генпрокуратури
28 грудня Тупицький не з'явився в Офіс генпрокурора і підозру йому надіслали поштою. Фото: Укрінформ

Голова Конституційного суду України Олександр Тупицький, який підозрюється в підкупі свідка, не збирається ухилятися від слідства, а його відсторонення від посади судді - під питанням.

Про це повідомили "Інтерфакс-Україні" в КСУ.

"Тупицький не з'явився з поважних причин. І у нього немає намірів ухилятися від процесуальних дій".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голову КС підозрюють у підкупі. Прокуратура звернулася до Зеленського

Також в КСУ прокоментували намір Офісу генпрокурора просити президента Володимира Зеленського відсторонити Тупицького з посади на два місяці.

"Ні Конституція, ні закон України "Про Конституційний суд" не оперують таким поняттям як відсторонення судді КСУ від займаної посади".

24 грудня Олександра Тупицького просили прийти 28 грудня в Офіс генерального прокурора для вручення підозри. Однак він не з'явився в генпрокуратурі для проведення процесуальних дій.

Минулого тижня журналісти програми "Схеми" повідомили, що голова КСУ, працюючи суддею в Донецьку, за допомогою впливу і зв'язків у суддівському корпусі брав участь у діях, що призвели до заволодіння майном заводу в Зугресі та, ймовірно, отримав свою частку в цьому підприємстві, оформивши його на довірену особу.

Зараз ви читаєте новину «У КСУ пояснили неявку Тупицького до генпрокуратури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі