неділя, 28 липня 2024 19:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський сказав, коли буде готовий мирний план

Зеленський сказав, коли буде готовий мирний план
Терпіння, підтримка та дипломатичний тиск - це три фактори для справедливого завершення війни, заявив президент Володимир Зеленський. Фото: ОП

До листопада буде готовий мирний план, якому передуватиме низка переговорів з різними країнами щодо територіальної цілісності України.

Терпіння, підтримка та дипломатичний тиск - це три фактори для справедливого завершення війни. Про це в інтерв'ю телеканалу NHK заявив президент Володимир Зеленський.

Він додав, якщо США та європейські країни збережуть єдність, - це буде проявом додаткового тиску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній держсекретар США розповів, яким може бути "мирний план" Трампа

Також глава держави акцентував, що не може позитивно реагувати на заклики стосовно припинення вогню, поки РФ утримує в окупації частину української території. Нині Київ розпочинає детальні дискусії з третіми країнами щодо територіальної цілісності України, щоб розробити "дорожню карту" для досягнення миру.

"Я доручив це завдання Офісу президента та дипломатичним командам. План буде готовий до кінця листопада", - оголосив президент.

Український президент також наголосив на важливості підтримки Києва з боку Токіо.

Україна планує підготувати до другого саміту миру план, який буде містити 10 пунктів формули миру, сказав президент Володимир Зеленський.

За його словами, "представники Росії повинні бути на другому саміті".

Українська влада має намір провести другий саміт миру до президентських виборів у США в листопаді.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський сказав, коли буде готовий мирний план». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі