неділя, 11 грудня 2022 22:10

Зеленський розповів про ситуацію з енергетикою в Україні: де найбільше відключень

Зеленський розповів про ситуацію з енергетикою в Україні: де найбільше відключень
Президент Володимир Зеленський виступив із черговим зверненням. Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки.

На ньому йшлося про ситуацію на передовій, відновлення енергетики, розвіддані про плани і розрахунки окупантів, внутрішні виклики. Про це Зеленський розповів у вечірньому зверненні.

Зокрема, зупинився на ситуації з енергетикою в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одесу та область поступово повертається світло: скільки абонентів вже підключили

"Тривають відновлювальні роботи на півдні нашої країни – робимо все, щоб повернути світло Одещині. Але зараз Одеський регіон серед тих областей, де найбільше відключень Київ і область, Львівщина, Вінниччина, Тернопіль і область, Чернівці і область, Закарпаття, Сумщина, Дніпропетровщина – ситуація залишається дуже складною. Працюємо постійно з партнерами, щоб полегшити її і дати нашим людям більше можливостей, більше електрики", - сказав Зеленський.

Він анонсував низку заходів, які заплановані наступного тижня. "Саміт G7, конференція у Франції щодо відновлення й стійкості України зимою, заходи на рівні Європейського Союзу... Готуємось до участі, очікуємо важливих результатів", - додав Зеленський.

В Одеській області від 10 грудня без електроенергії залишаються до 300 тис. абонентів.

У ніч на 10 грудня російські війська атакували об'єкти енергетичної інфраструктури на Одещині. Внаслідок удару практично в усіх районах та громадах регіону зникло світло. Відключено від електроенергії всіх споживачів, крім критичної інфраструктури.

Влада пише, що на відновлення може піти від двох до трьох місяців.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський розповів про ситуацію з енергетикою в Україні: де найбільше відключень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі