неділя, 11 грудня 2022 15:47

Спецтема: Війна Росії проти України

В Одесу та область поступово повертається світло: скільки абонентів вже підключили

В Одесу та область поступово повертається світло: скільки абонентів вже підключили
В Одеській області від 10 грудня без електроенергії залишаються до 300 тис. абонентів. Фото: РБК-Україна

В Одеській області від 10 грудня без електроенергії залишаються до 300 тис. абонентів.

Ситуація зі світлом в місті та області поступово покращується. Про це повідомив голова Одеської ОВА Олександр Марченко в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація з електроенергією в Одесі та області: Братчук повідомив останні новини

"Станом на зараз, поступово повертається світло в Одесу та громади Одеського району. З 1,5 млн мешканців, які були без світла вчора, на сьогодні зменшилась ця кількість до 300 тисяч абонентів. Завтра також очікуємо на значне покращення ситуації", – розповів Марченко.

У ніч на 10 грудня російські війська атакували об'єкти енергетичної інфраструктури на Одещині. Зафіксовано влучання та руйнування, повідомив Сергій Братчук. Внаслідок удару практично в усіх районах та громадах Одещини зникло світло.

Відключено від електроенергії всіх споживачів, крім критичної інфраструктури. У місті є водопостачання та водовідведення, повідомив міський голова Одеси Геннадій Труханов.

Часу на відновлення енергооб'єктів в Одеській області знадобиться набагато більше, ніж в попередні рази після ворожих обстрілів.

Влада пише, що на відновлення може піти від двох до трьох місяців. Про це повідомили в ДТЕК Одеські електромережі, а також Департаменті систем життєзабезпечення та енергоефективності Одеської ОДА.

Зараз ви читаєте новину «В Одесу та область поступово повертається світло: скільки абонентів вже підключили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі