понеділок, 12 грудня 2022 22:53

Зеленський розповів, чого Україна очікує від міжнародних партнерів у 2023 році

Зеленський розповів, чого Україна очікує від міжнародних партнерів у 2023 році
Зеленський підкреслив, що рівень підтримки України в 2023 році знижуватися не повинен. Фото: president.gov.ua

Україна очікує від західних партнерів збереження рівня підтримки у 2023 році, а також нових кроків на випередження російського тероризму.

Важливо, щоб були збережені всі елементи підтримки України, і щоб ця підтримка не зменшувала оборони, заявив президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні 12 грудня.

За його словами, взимку пройде саміт з виконання запропонованої Україною формули досягнення миру.

"Що б не збирався робити агресор - коли світ по-справжньому об'єднаний, саме світ, а не агресор визначає, як будуть розвиватися події. Ось це ми й пропонуємо всім сумлінним державам. Всім, хто цінує Статут ООН та просто мир" - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Естонія сказала, що має бути з Росією після війни

Крім того, Зеленський повідомив, що Франція готова взяти участь у відновленні України. Париж запланував дві міжнародні конференції - з відновлення України та на допомогу Україні в проходженні зими. Обидва заходи відбудуться 13 Грудня.

"Тому зараз важливий час у Франції для нашої держави, і завтра я теж буду брати участь у відповідних заходах" - зазначив президент.

Станом на грудень потреби у відновленні України становлять $500-600 млрд. Цифра базується на попередніх оновлених оцінках Світового банку і Кабінету міністрів.

Минулого тижня країни Європейського Союзу досягли угоди про надання Україні €18 млрд фінансової допомоги.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський розповів, чого Україна очікує від міжнародних партнерів у 2023 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі