середа, 28 грудня 2022 19:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський: російська армія і не знала, що здатна так стрімко тікати

Зеленський: російська армія і не знала, що здатна так стрімко тікати
Сьогодні президент Володимир Зеленський виступив у Верховній Раді. Фото: president.gov.ua

З початку повномасштабної російської агресії Сили оборони України звільнили від окупантів понад 1800 населених пунктів.

Кол українські воїни звільняли Харківщину, то російська армія не знала, що може так стрімко тікати. Про це сказав президент Володимир Зеленський у посланні до Верховної Ради.

"Активні дії наших сил оборони й безпеки на Харківщині перегорнули багато сторінок старої історії. Може, російська армія й не знала, що здатна аж так стрімко тікати. Тікати, лишаючи все: позиції, зброю, своїх солдатів і колаборантів. Окупанти тікали, хоча мали перевагу на цьому напрямку у кількості озброєння, техніки й солдатів. Але в наших воїнів була – і є – інша велика перевага. Більш значуща. Перевага у рішучості, перевага сили своєї землі під ногами", – сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна визначає нові стандарти НАТО – Зеленський

Президент подякував українським воїнам, які борються за мир для України.

Це ЗСУ, Національна гвардія, прикордонники, розвідка, СБУ, Сили спецоперацій, Національна поліція.

"Українські воїни вигнали окупантів з-під Києва, і це був перший переломний момент у повномасштабній війні. Це показало силу нашого опору. Українські воїни звільнили Зміїний, і з того часу кожен окупант знає, яку єдину відповідь він почує від українців на будь-які свої зазіхання", – заявив Зеленський.

Україна об'єднала Європейський Союз. На Заході вже ніхто не боїться Російську Федерацію, сказав Зеленський.

За 308 днів ЗСУ знищили понад 103 770 російських загарбників, 6037 їхніх бойових броньованих машин, 3017 танків, 283 літака і 267 гелікоптерів.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський: російська армія і не знала, що здатна так стрімко тікати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі