четвер, 28 квітня 2022 21:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський: псевдореферендуми тільки ускладнять переговори

Зеленський: псевдореферендуми тільки ускладнять переговори
У четвер президент України Володимир Зеленський зустрівся із генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішом. Фото: president.gov.ua

Можливе проведення псевдореферендуму про "приєднання" окупованих районів Донецької і Луганської областей до Росії додатково ускладнить переговори.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський на брифінгу в четвер.

"Таких псевдоферендумів може бути багато. Україна однаково не визнаватиме їх.

Головне, що разом з Україною і весь цивілізований світ їх не визнаватиме. Це нічого не дасть, окрім ще однієї ускладненості будь-яких переговорів", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві та області пролунали вибухи

"Якщо ми хочемо все це ускладнювати вже для всієї Європи та світу, можна продовжувати грати в ці референдуми, які жодного результату не дадуть - ні поточного, ні історичного", - додав президент.

В тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей у середині травня можуть провести псевдореферендуми стосовно "приєднання ЛДНР" до Російської Федерації, повідомляли російські ЗМІ.

25 квітня російські терористи захопили Херсонську міську раду. Призначили "голів" облдержадміністрації і міськради колаборантів Володимира Сальдо й Олександра Кобця.

Окупанти на Херсонщині готують на початок травня псевдореферендум.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський: псевдореферендуми тільки ускладнять переговори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі