вівторок, 23 серпня 2022 14:22

Зеленський прокоментував можливу участь України у саміті G20

Зеленський прокоментував можливу участь України у саміті G20
Участь України у саміті залежатиме від ситуації на фронті. Фото: eastnews.ua

Участь України у саміті G20 залежатиме від ситуації на фронті.

Президент Володимир Зеленський сказав по це на спільній пресконференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою у Києві, передає УНІАН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський може перетнутися з Путіним на Балі – президент Індонезії

"Що стосується "Великої двадцятки" - до листопада ще дуже багато часу. Рано про це щось говорити. Я сказав, за яких умов ми готові бути, і вдячний за те, що Україну запросили. Тому у якому форматі – це буде залежати від багатьох факторів. Перш за все, для мене - від того, що буде відбуватися у нас в державі, що буде відбуватись на полях війни, на полях битви, на фронті", – сказав Зеленський.

Його також попросили уточнити заяву про "червоні лінії" та судилище над бійцями "Азову". Чи не буде після цього переговорів з Росією взагалі, у тому числі на полях саміту G20.

"Що стосується червоних ліній, тут не про червоні лінії. Мені здається, тут зрозумілі людські умови. Якщо до наших полонених будуть ставитись саме так, як ви сказали, то це не про червоні лінії. Про які перемовини, про що взагалі говорити? На цьому крапка. Мені нема що додати", – заявив Зеленський.

В Індонезії заявили, що готові організувати зустріч президентів України й Росії Володимира Зеленського і Володимира Путіним на саміті G20. Президент Індонезії Джоко Відодо передав відповідні запрошення лідерам обох країн.

Президента України Володимира Зеленського запросили на саміт країн "Великої двадцятки" ще у квітні.

До групи G20 входять Австралія, Аргентина, Бразилія, Велика Британія, Індія, Індонезія, Італія, Канада, Китай, Південна Корея, Мексика, Німеччина, ПАР, РФ, Саудівська Аравія, США, Туреччина, Франція Японія, Європейський Союз.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський прокоментував можливу участь України у саміті G20». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі