понеділок, 21 листопада 2022 22:11

Зеленський пояснив позапланові вимкнення світла

Зеленський пояснив позапланові вимкнення світла
Енергетики, комунальники, рятувальники та усі, хто залучений, працюють по-максимуму, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Сьогодні українським енергетикам довелося застосувати не тільки стабілізаційні вимкнення електрики, але і позапланові.

Це викликано більшим рівнем споживання, ніж країна може забезпечити у цей час, сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Тому хочу зараз звернутися до усіх представників обласної влади та місцевих громад. Будь ласка, не припиняйте комунікацію щодо раціонального споживання електрики", – звернувся Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як економити електроенергію вдома. Сім порад

Енергетики, комунальники, рятувальники та усі, хто залучений, працюють по-максимуму, сказав президент.

"Але системна шкода нашій енергетиці від ударів російських терористів настільки значна, що усім нашим людям і бізнесу варто бути дуже ощадливими. І розносити споживання по годинах доби", – заявив Зеленський.

Станом на цей вечір особливо складна ситуація в Києві та області, а також на Вінниччині, Сумщині, Тернопільщині, Черкащині, Одещині та в деяких інших містах і районах, сказав Зеленський.

"Будь ласка, у тих регіонах, де найбільше складнощів день у день, і особливо у пікові години споживання, намагайтесь обмежувати особисте використання електрики. Звичайно, має бути дуже ощадливий підхід і в публічних місцях", – звернувся президент до українців.

Від російських обстрілів понад 20 млн українців залишилися без світла.

Імовірно, регулярні вимкнення електроенергії триватимуть щонайменше до кінця березня, заявили у постачальнику енергоресурсів YASNO.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський пояснив позапланові вимкнення світла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі