четвер, 05 січня 2023 22:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський пояснив, навіщо Росія хоче перемир'я на Різдво

Зеленський пояснив, навіщо Росія хоче перемир'я на Різдво

Росія пішла на оголошення різдвяного перемир'я, оскільки хоче використовувати свято у якості прикриття для своїх агресивних планів.

Завдання Росії - хоч ненадовго зупинити наступ ЗСУ на Донбасі та упорядковувати свої пошарпані війська, пояснив президент Володимир Зеленський у своєму зверненні за підсумками 5 січня.

"Зараз Росія хоче використовувати Різдво як прикриття, щоб хоча б ненадовго зупинити наступ наших хлопців на Донбасі та підігнати ближче техніку, боєприпаси та мобілізованих. Всі у світі знають, як Кремль використовує перепочинок на війні, щоб продовжити війну з новою силою" - зазначив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пауза для нової атаки: у Держдепартаменті США прокоментували путінське "різдвяне перемир'я"

Україна на російські умови йти не планує.

У четвер, 5 січня, російський президент Володимир Путін віддав наказ ввести режим припинення вогню в Україні з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня. Відповідне доручення він дав міністру Сергію Шойгу, повідомляє Кремль. Путін заявив, що робить це з урахуванням звернення Патріарха РПЦ Кирила.

Прихильник війни в Україні предстоятель Російської православної церкви Кирило також закликав до перемир'я на Різдво, 7 січня.

В Офісі президента України, коментуючи ініціативу, заявили, що перемир'я для країни-агресора Росії може початися тільки тоді, коли вона виведе окупаційні війська з усієї території України.

Президент США Джозеф Байден підкреслив, що у Вашингтоні скептично ставляться до російського "різдвяного перемир'я" - схоже, Путін просто намагається "знайти трохи кисню" для себе і своїх планів.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський пояснив, навіщо Росія хоче перемир'я на Різдво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі