вівторок, 04 червня 2024 19:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський повернувся до України і зібрав Ставку

Зеленський повернувся до України і зібрав Ставку
Президент Володимир Зеленський зібрав Ставку верховного головнокомандувача. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський, який перебував у закордонному відрядженні, повідомив, що повернувся до України.

Глава держави зібрав Ставку верховного головнокомандувача.

"Після повернення до Києва найперше провів Ставку, щоб отримати всі оновлення щодо змін на полі бою", - сказав Зеленський.

Президент заслухав доповідь головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського про ситуацію на основних напрямках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба розповів про істерику Росії щодо саміту миру

Міністр оборони Рустем Умєров і міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін доповіли про боротьбу з російськими "орланами", "ланцетами" й іншими дронами та розвиток власних технологій БпЛА і РЕБ.

"Ми також визначили пріоритетні напрямки для розміщення очікуваних систем ППО", - сказав президент.

Начальник Генерального штабу ЗСУ Анатолій Баргилевич доповів про стан підготовки, комплектування озброєнням та особовим складом бригад і резервів.

"Голови Харківської, Сумської та Чернігівської військових адміністрацій - про подальше зведення фортифікацій, захист важливих об'єктів, зокрема генерації, та поточний стан забезпечення людей світлом", - повідомив глава держави.

Протягом минулої доби відбулося 137 бойових зіткнень., повідомив Генштаб ЗСУ.

Сьогодні на Покровському напрямку Сили оборони України відбили 16 штурмових дій окупантів. Ще 17 боїв тривають, повідомив ввечері Генштаб. На Курахівському напрямку кількість ворожих атак зросла до чотирьох. Наші захисники успішно відбили дві штурмові дії російських окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський повернувся до України і зібрав Ставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі