пʼятниця, 08 жовтня 2021 09:44

Зеленський помилував 31 засудженого військового

Зеленський помилував 31 засудженого військового
Таке помилування військових - вперше в новітній історії України. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський помилував 31 засудженого захисника України.

Про це повідомив сайт глави держави.

"Беручи до уваги ступінь тяжкості вчинених злочинів, строк фактичного відбуття покарання, особи засуджених, їхній сімейний стан, поведінку до вчинення злочину та після засудження, відшкодування завданих збитків і усунення заподіяної шкоди, думку органів і установ виконання покарань щодо доцільності помилування та інших обставин, відповідно до пункту 27 статті 106 Конституції України Володимир Зеленський підтримав пропозицію Комісії та підписав указ про помилування цих засуджених", - сказано.

Керівник Офіса президента Андрій Єрмак заявив, що таке окреме подання про помилування військових - вперше в новітній історії України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі у вересні загинули семеро бійців: їхні імена та історії

При визначенні осіб для помилування враховували їхні заслуги перед державою.

Під час розгляду справ відібрали осіб, які не вчиняли тяжких злочинів. Президент особисто ознайомився зі справою кожного військового.

Голова комісії у питаннях помилування Андрій Гота повідомив, що зі звільненими від покарання особами спілкуватиметься психолог, який працюватиме над їхніми бойовими травмами й допомагатиме соціалізуватися.

За минулу добу, 7 жовтня, російські окупаційні війська на Донбасі шість разів порушували режим припинення вогню. Український військовий отримав поранення.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський помилував 31 засудженого військового». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі