вівторок, 28 червня 2022 11:57

Зеленський перед самітом НАТО поговорив зі Столтенбергом

Зеленський перед самітом НАТО поговорив зі Столтенбергом
Президент Володимир Зеленський та генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото: Віталій Носач, "РБК-Україна"

28 червня президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом перед самітом Північноатлантичного альянсу, який стартує в Мадриді.

Про це голова держави повідомив в Twitter.

"Провів телефонну розмову з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом. Скоординували позиції напередодні Мадридського саміту НАТО", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зброя для України від країн НАТО: Столтенберг зробив заяву

Зеленський зазначив, що вказав Столтенбергу на важливість потужної протиракетної оборони для України для запобігання російських терактів.

Своєю чергою Столтенберг повідомив, що обговорив із Зеленським російську агресію проти України.

"На нашому саміті НАТО ми посилимо підтримку нашого близького партнера України зараз і в довгостроковій перспективі. Союзники по НАТО підтримують вас", – написав він в Twitter.

Раніше Єнс Столтенберг заявляв, що швидше звільнити окуповані російськими військами території України допоможе постачання сучасної зброї. Водночас світ має бути готовим до того, що на це знадобляться роки.

За його словами, на саміті НАТО в Мадриді 28 червня погодять пакет допомоги для України. Той допоможе країні перейти від старої зброї радянських часів до стандартного спорядження НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський перед самітом НАТО поговорив зі Столтенбергом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі