вівторок, 08 серпня 2023 16:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський назвав єдиний дипломатичний шлях завершення війни

Зеленський назвав єдиний дипломатичний шлях завершення війни
Президент України Володмир Зеленський зустрівся із представникам ЗМІ Латинської Америки. Фото: president.gov.ua

Правильний і поки що єдиний дипломатичний шлях досягнення миру – це ініційована Україною формула миру.

Базис формули має бути українським. Про це сказав презилент Володимир Зеленський в інтерв'ю представникам ЗМІ Латинської Америки.

Окремі країни можуть мати свою думку щодо тих чи інших пунктів формули, сказав Зеленський.

"Базис має бути українським, бо війна в Україні. А пропозиції можуть бути будь-якої держави. Тому що для нас цінні досвід і думки кожної з країн, які справді хочуть миру, а не підіграти Росії. Не підіграти на формулі миру заради майбутніх економічних відносин із Росією. Бо це гра з живими людьми", ‒ заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США оцінили участь Китаю в саміті щодо миру в Україні

Зеленський сказав, що необхідно готуватися до Глобального саміту миру, і він зацікавлений, щоб на заході була представлена максимальна кількість держав.

"Щоб ми політично вирішили, що це правильна платформа, і більшість країн світу бачить у цій формулі базис, мапу, кроки й план подолання цієї страшної трагедії", ‒ заявив президент.

Торік Зеленський назвав 10 пунктів формули миру.

У лютому Генеральна Ассамблея Організації Об'єднаних Націй закликала РФ зупинити бойові дії і вивести війська з України. Підтримали українську формулу миру. За резолюцію проголосувала 141 країна.

5-6 серпня у Джидді в Саудівській Аравії відбулася зустріч радників лідерів держав щодо української формули миру. Участь у зустрічі взяли 42 країни.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський назвав єдиний дипломатичний шлях завершення війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі