середа, 13 липня 2022 15:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський назвав п'ять тактик Росії-терориста

Зеленський назвав п'ять тактик Росії-терориста
Росія є державою-терористом, сказав президент України Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Країна-агресорка Російська Федерація використовує ракетний терор, обстрілює житлові будинки в Україні.

Про це сказав президент Володимир Зеленський учасникам конференції "Азійське лідерство" в Сеулі.

Зеленський назвав п'ять пунктів тактики країни-агресора.

"Перший тактичний пункт – артилерія бере в заручники наші міста. Російська армія організовує свій наступ так, щоб її гармати й реактивна артилерія могли бити по звичайних житлових районах звичайних міст. Наприклад, саме це було метою окупантів навесні, коли російські солдати рухалися від північного кордону нашої держави до нашої столиці, щоб мати можливість або знищити Київ з артилерії, або шантажувати нас таким знищенням", – сказав Зеленський.

Українська армія вибила росіян із північних територій, але окупанти залишаються на сході і півдні України й будують свій наступ так само – щоб у прицілах їхніх гармат і в досяжності для систем залпового вогню були звичайні будинки, сказав.

Другий пункт – ракетний терор.

"2960 ракет станом на цей ранок – саме стільки встигла запустити Росія по наших містах. І головна мета ракет – цивільні об'єкти", – розповів Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трибунал над Путіним і рештою воєнних злочинців: розповіли, коли і де

"Уявіть звичайний шопінг-мол або школу десь в Інчхоні або у Кванджу. Як би ви сприйняли удар по таких об'єктах великою протикорабельною ракетою? Яку розробляли для знищення авіаносців? А сотні подібних ударів? Звичайно, це тактика. Тактика Росії, яка спрямована на те, щоб вигнати людей із наших міст і щоб кожен з українців відчував страх перед державою-терористом", – сказав президент.

Третя тактика ворога – депортація українців.

"Просто уявіть цю кількість – 2 мільйони людей. Стільки наших людей уже вивезено в Росію. Кілька сотень тисяч дітей. Точних цифр зараз ніхто не назве – усіх цих вивезених людей позбавляють засобів зв'язку, у них відбирають документи, їх залякують і намагаються розвезти по віддалених районах Росії, щоб їм було максимально складно повертатися додому, на батьківщину", – розповів Зеленський.

Росія створила "фільтраційні табори", через які примушує проходити людей на окупованій території. Де десятки тисяч людей, зникають молоді жінки.

Четвертий пункт російської тактики – економічний шок.

"Погляньте лише на один приклад – на події на Шрі-Ланці. Шокуюче зростання цін на їжу й пальне спричинило соціальний вибух. Ніхто зараз не знає, чим це закінчиться. Однак всі ви знаєте, що такі ж вибухи можливі і в інших країнах, які зачіпають продовольча та енергетична кризи", – пояснив Зеленський.

Росія цинічно блокує українські морські порти, не випускає на світовий ринок критично важливе постачання українського продовольства. Веде гру на підвищення цін на енергоресурси.

"І п'ятий пункт російської тактики – пропаганда. Мабуть, жодна інша держава світу не витрачала стільки грошей на свідоме розповсюдження дезінформації, конспірології, антинаукових теорій змови, зокрема й щодо вакцин, як це робить Росія", – сказав Зеленський.

РФ скоїла геноцид українського народу. Завдала збитків Україні на понад $600 млрд.

У квітні Парламентська асамблея Ради Європи підтримала створення трибуналу над РФ.

Спеціальний міжнародний трибунал, якій розглядатиме злочини російських військових в Україні і керівництва Росії, запрацює цього року.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський назвав п'ять тактик Росії-терориста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі