четвер, 12 вересня 2024 22:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський назвав "деструктивним" мирний план Китаю і Бразилії щодо завершення війни

Зеленський назвав "деструктивним" мирний план Китаю і Бразилії щодо завершення війни
Президент України Володимир Зеленський розкритикував мирний план Китаю і Бразилії. Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський розкритикував мирний план Китаю та Бразилії щодо завершення російсько-української війни.

Він назвав його "деструктивним" і заздалегідь узгодженим із Кремлем. Президент впевнений, що цей план є лише "політичною заявою" і не враховує реальної ситуації, пише Metropoles.

Зеленський пропонував президенту Бразилії Луїсу Інасіу Луле да Сілві обговорити це питання разом. Він висловив розчарування тим, що Лула да Сілва прагне "політичного умиротворення", а не займає більш енергійну позицію щодо конфлікту.

Бразилія вирішила зайняти позицію "посередині" і підтримувати Росію, стверджує Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: То де ваш план, пане Рамафоса? ПАР пристала на "мирний план" Китаю"

"Їхня пропозиція - це теж деструктивно, це просто політична заява. Я говорив президенту Бразилії: "Давайте разом сідати і розмовляти". Ви нам не вороги, ми вам не вороги. З чого ви раптом вирішили, що ви маєте ставати на бік Росії і бути десь посередині. Ми ж не дурні", - заявив він.

Зеленський наголосив, що зусилля Бразилії з пошуку мирного рішення залишаються безуспішними, оскільки російський диктатор Володимир Путін не виявляє наміру припинити війну.

Китай і Бразилія підтримують проведення мирної конференції щодо політичного врегулювання "кризи в Україні".

Однак, визнати такий форум мають як Україна, так і Росія. Участь має бути рівноправною з обговоренням усіх мирних планів. Спільну позицію Бразилії та КНР виклали у комюніке про переговори в Пекіні міністра закордонних справ Китаю Ван Ї з головним радником президента Бразилії з питань міжнародної політики Чельсо Аморімом.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський назвав "деструктивним" мирний план Китаю і Бразилії щодо завершення війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі