неділя, 11 липня 2021 22:09

Зеленський наплював на думку українців, китайська пастка і український Нью-Йорк: 5 блогів тижня

Зеленський наплював на думку українців, китайська пастка і український Нью-Йорк: 5 блогів тижня
У Китаї на честь сторіччя комуністичної партії провели масштабне шоу 28 червня. Фото: Reuters

Gazeta.ua пропонує 5 найпопулярніших блогів цього тижня.

1. Володимир Зеленський вже багато ухвалив рішень, які мають ознаки особливо тяжких злочинів. Колись за все це неминуче доведеться відповідати. Йому продовжують розповідати про його видатні інтелектуальні здібності та успіхи в країні й за її межами. І він у всю цю маячню щиро вірить. У Зеленського не буде другого терміну президентства. З дуже великою імовірністю він і один конституційний термін на посаді президента України не досидить, переконаний економіст Борис Кушнірук.

2. Зеленський познущався з нас усіх та не збирається звільняти одіозного і проросійського Олега Татарова. Він відповів на петицію недоречною цитатою з Конституції. Зеленський своїм указом призначив Татарова. І тільки він має повноваження його звільнити. Така "відповідь" - це теж позиція. Наплювавши на думку українців, президент дав нам усім зрозуміти, що буде і надалі захищати підозрюваного у корупції Татарова, наголосив громадський діяч Сергій Стерненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із президентом Зеленським втрачаємо час на зміни

3. Олександр Лукашенко доручив прикордонним військам повністю перекрити український кордон. Формальна мотивація – "величезний потік зброї" з України до неіснуючих білоруських партизанів. Іржава "залізна завіса" опускається на Поліські болота. Лукашенко обриває всі контакти із Заходом. Відкритим лишив тільки кордон з Росією. Для Білорусі уже визначили нову політичну місію: бути аналогом Чечні. Формально до РФ її не включать. Об'єднають у міжнародному, військовому й економічному сенсах, але залишать поза російським правовим полем. Буде зона безладу, де російські та білоруські спецслужби робитимуть, що заманеться, вважає директор Національного антарктичного наукового центру, ветеран АТО Євген Дикий.

4. Не можу нарадуватися ефекту від повернення Нью-Йорку історичної назви. Рідко так приємно читати палання на московських ресурсах. Безпорадна лють у них там. Починає вилазити купа неприємних для рускомірцев і розгромних для їх міфу фактів про рускій Донбас. Наприклад, що індустріалізація регіону відбувалася силою європейців – власне, тої Європи, проти якої тут Росія на Донбасі так гордо воює. Повернувши назву Нью-Йорку, ми ніби схопили Москву за руку, коли та намагалася викривити історію, зазначив громадсько-політичний діяч Ігор Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Між США і Китаєм триває велика війна. Україні в ній – клітинка на дошці

5. Україна і Китай підписали меморандум про залучення китайських кредитів на будівництво. МВФ дає в борг під умови, що країна буде контролювати свій дефіцит бюджету і цим призведе до скорочення боргового навантаження. Китайці не ставлять умов. В результаті співпраці з Китаєм борг зростає, а з МВФ падає. У цьому ключова відмінність. Більш того, Китай стимулює своїми грошима не проводити реформи. Але проблема китайського боргу в тому, що за ним вам обов'язково доведеться платити, пояснює інвестиційний банкір Сергій Фурса.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський наплював на думку українців, китайська пастка і український Нью-Йорк: 5 блогів тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі