У Зеленського не буде другого терміну президентства

Він і один конституційний термін на посаді може не досидіти

Незважаючи на просто кричущу правову невідповідність українській Конституції та нищівну критику правників Головного науково-експертного управління Верховної Ради, у мене немає сумнівів, що "антиолігархічний" закон ухвалять.

Причому, враховуючи заблокованість діяльності Конституційного суду України, внаслідок, знову ж таки антиконституційних дій нашого президента, отримати його рішення щодо цього закону ще довго буде неможливо.

Тому у цей час намагатимуться якимось чином використовувати положення цього закону проти тих чи інших осіб, які так не подобаються нашому гаранту.

Але для мене очевидно, що все буде, як завжди. Будь-які рішення, які ухвалюватиме РНБО та президент Зеленський, оскаржуватимуть у судах. Ті, згідно наявної процесуальної процедури, зупинятимуть ці рішення на час судового розгляду. А враховуючи, що судді не захочуть брати на себе жодної відповідальності, направлятимуть запит до КСУ щодо тлумачень норм цього закону, діяльність якого заблокована. Тобто, все зависатиме.

Внаслідок чого бажання президента Зе самому визначати, хто у нього "олігарх", а хто — ні, залишатимуться лише на рівні його фантазій та можливості повторювати слово "олігарх", з такою ж насолодою, як це робив один неврівноважений діяч, проголошуючи десятки разів слово "барига".

Пан Зе не розуміє, що він за порадами свого оточення вже стільки ухвалив рішень, які мають ознаки особливо тяжких злочинів, що колись за все це неминуче доведеться відповідати

Причому, пан Зе не розуміє, що він за порадами свого оточення вже стільки ухвалив рішень, які мають ознаки особливо тяжких злочинів (узурпація влади, перевищення та зловживання службовими повноваженнями, це ще без урахування підстав вважати його причетним до корупційних злочинів), що колись за все це неминуче доведеться відповідати. Інша справа, що його тотально корумповане оточення, до того ж пов'язане з російськими спецслужбами, буде вкрай не зацікавлене у тому, щоби він дожив до суду. Бо немає людини — і все можна звалити саме на нього. Тому припускаю, воно намагатиметься, щоби він, після втрати президентського крісла, завершив життя самогубством. І щоб надійніше — двома пострілами в голову або вистрибнув з багатоповерхівки. Такі приклади в сучасній українській історії, як пам'ятаємо, вже були. Але наш президент, схоже, досі не усвідомлює, кого він справді має остерігатися і чому.

Йому, граючи на його комплексах та відсутності елементарних знань, продовжують розповідати про його видатні інтелектуальні здібності та успіхи в країні та за її межами, а також підступні наміри Порошенка. І він у всю цю маячню щиро вірить.

Оточення президента, усвідомлюючи обмеженість строків перебування при владі, зараз грабує державу там, де тільки може

Крім того, ось це оточення, усвідомлюючи обмеженість строків перебування при владі, зараз грабує державу там, де тільки може.

Хоча слід розуміти, що це не "донецькі". Там були мафіозі, які хоча б розуміли основні процеси в економіці, принаймні, на галузевому рівні, і якщо вже крали, то мільярдами. Ці ж все це роблять нахрапом, на рівні психології агресивної шантрапи. Їхній реальний рівень — це збагачення на корупційних можливостях департаменту міського благоустрою.

Вони хочуть стати новими "олігархами", навіть не розуміючи, що головне завдання — це не отримати багатомільярдні статки за рахунок пограбування держави, а їх зберегти. Щоби стати "олігархом", необхідно пройти шлях зростання до цього статусу. В оточенні Зе навіть у віддаленому вигляді немає осіб, які на це спроможні. Шури Балаганови залишаються Шурами Балагановими, навіть отримавши найвищі посади в державі.

Щоби стати "олігархом", необхідно пройти шлях зростання до цього статусу. В оточенні Зе навіть у віддаленому вигляді немає осіб, які на це спроможні

Ну, а розповіді про боротьбу з олігархами Зе та його оточення ще може спробувати продавати тим, хто все це збіговисько привів до влади. Лідери західних держав це серйозно не сприйматимуть.

Бо вони бачать, що реальна боротьба з монополіями відсутня, що рівень збагачення певних осіб на "владній ренті" повернувся до часів президенства Януковича, що Коломойський, якого намагаються притягнути до кримінальної відповідальності правоохоронні органи США, переховується в Україні, і можновладці на чолі з президентом Зе саботують розслідування його діяльності, хоча він пограбував саме українських громадян та українську державу, і продовжує за їхньою допомогою збагачуватися на тій самій "владній ренті".

Особливо ця "боротьба з олігархами" виглядає кумедно, коли бачиш інтерв'ю президента Зе Наталії Мосійчук, такій собі українській Скабєєвій, на телеканалі цього найбільш одіозного українського олігарха.

І на останок. Дехто з блогерів, аналітиків, політиків висловлює припущення, що вся ця "боротьба з олігархами" — це складова планів команди президента Зе щодо його обрання на другий термі. Кожен може перевірити якість моїх прогнозів, які я висловлював у своїх статтях, що Тимошенко не стане президентом України, що Янукович не матиме другого терміну президентства, що у межах 2020 року оберуть президентом України "позасистемного" кандидата.

З дуже великою імовірністю він і один конституційний термін на посаді президента України не досидить

Так от. Можу вкотре повторити своє твердження — у Зе не буде другого терміну президентства. Більш того, з дуже великою імовірністю він і один конституційний термін на посаді президента України не досидить.

Ну а посилання на електоральний рейтинг Зе лише після двох років на посаді глави держави варто порівнювати з електоральним рейтингом Януковича на четвертий рік президентства — у 2013 році. У останнього він був навіть вищим. І як у тому анекдоті: "І що це йому дало?"

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі