Український Нью-Йорк розгромив міф про рускій Донбас

Повернувши назву, ми ніби схопили Москву за руку, коли та намагалася викривити історію

Не можу нарадуватися ефекту від повернення Нью-Йорку історичної назви. Рідко так приємно читати палання на московських ресурсах. Безпорадна лють у них там, бо що вони скажуть?

Звісно, спершу завели свою шарманку "краще б пенсії підвищили". Але це мимо, бо тим же пенсіонерам Нью-Йорку це плюс: через екзотичну для наших широт назву зростає потік відвідувачів, а відтак більше можна заробити на продажу товарів і послуг.

Мабуть, хотіли б представити це як черговий прогин перед Заходом, але і це мимо. Це – історична назва, котру якраз в угоду ідеологічним міркуванням взяли і поміняли на ісконно руску. Факти – річ уперта.

А далі починає вилазити ще купа фактів, настільки ж неприємних для рускомірцев і розгромних для їх міфу про рускій Донбас. Що індустріалізація регіону відбувалася силою європейців – власне, тої Європи, проти якої тут Росія на Донбасі так гордо воює.

Повернувши назву Нью-Йорку, ми ніби схопили Москву за руку, коли та намагалася викривити історію. І, ймовірно, найбільший шок у самих росіян, котрі не очікували, що несучі конструкції їх світу є насправді підробками радянських пропагандистів. Та ще й підробками відносно недавніми – пізньосталінської епохи.

І не зайвим слід нагадати, що у нас є моральне право пишатися перейменуванням. Бо, попри війну Росії проти нас, ми забезпечили рівень зарплат на нашому Донбасі в 2-3 рази вищий, ніж у "звільнених від укропських фашистів" територіях.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі