пʼятниця, 08 квітня 2022 15:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський дав пораду ЄС, як давити Росію

Зеленський дав пораду ЄС, як давити Росію
Необхідне рішення має нарешті з'явитися, сказав Зеленський. Фото: president.gov.ua

Європейський Союз має зупинити платежі за нафту з Росії, накопичуючи гроші на спеціальних рахунках, до яких РФ не матиме доступу.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу в парламенті Фінляндії, повідомляє "Європейська правда".

"Скільки ще часу Європа може ігнорувати потребу накласти ембарго на постачання нафти з Росії?".

Я прошу вас: ставте це питання голосно перед усіма в Європейському Союзі, щоб необхідне рішення нарешті з'явилося. Світ знає формати, як це зробити", - заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Словаччина надала Україні С-300

"Якщо Європа не хоче фізично припинити постачання вже зараз, не готова, хоча це неминуче, потрібно насамперед застосувати схему з обмеженням потоку грошей за нафту в Росію.

Хай ці гроші накопичуються на спеціальних рахунках без доступу РФ до них. Хай спочатку Росія повертає мир і відповідає за воєнні злочини, а вже потім забирає свої нафтодолари й нафтоєвро", - пояснив Зеленський.

Глава держави подякував Фінляндії за те, що вона не стала зволікали та ухвалила історичне рішення про надання Україні оборонної підтримки.

Закликав проявити лідерство для подальшого надання Україні зброї та запровадження додаткових санкцій.

"Нам потрібна зброя, яка є у ваших партнерів у ЄС. Нам потрібні дієві, потужні санкції проти Росії і такий санкційний коктейль, який запам'ятається, як коктейлі Молотова. Наполягайте на цьому.

Потрібно повністю розірвати економічні зв'язки із цією державою.

Я закликаю вас тиснути на ваші компанії, які продовжують підтримувати російську військову машину через своїй податки й акцизи в Росії. Потрібно негайно ізолювати всі російські банки від світової фінансової системи", - сказав Зеленський.

ЄС опублікував п'ятий пакет санкцій, який містить вугільне ембарго, що запрацює із серпня, а також закриття портів для російських кораблів.

Тим часом Польща закликає запровадити ембарго на нафту з Росії.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський дав пораду ЄС, як давити Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі