понеділок, 22 липня 2024 15:21

Заступник глави НАБУ подав до суду на Шабуніна й ЦПК

Заступник глави НАБУ подав до суду на Шабуніна й ЦПК
Гізо Углава подав до суду у справі захисту честі та гідності. Фото: УН

Заступник директора Національного антикорупційного бюро України Гізо Углава подав позов до суду проти ГО "Центр протидії корупції" та її керівника Віталія Шабуніна.

Справа стосується захисту честі та гідності, повідомив Шабунін у Telegram.

"Честь Углави мене цікавить виключно в частині його звільнення з НАБУ. Це звільнення має відбутися не за результатами судів, а після службового розслідування, яке якраз завершили", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зливи у НАБУ: до колишнього заступника глави ОП прийшли з обшуками - ЗМІ

Углаву раніше відсторонили на час розслідування у справі "зливів" з НАБУ.

Шабунін додав, що Углава не подав у суд на журналістів, які викрили "зливи".

22 травня пройшли обшуки у помешканні співробітника одного з підрозділів НАБУ через витік інформації у справі щодо колишнього голови Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка та його партнера, чинного консультанта ОПУ Юрія Голика. Йдеться про те, що під час "Великого будівництва" зникло 1,5 млрд грн. У ході слідства виявилося, що Голик отримував детальну інформацію про перебіг розслідування НАБУ через посередника, бізнесмена й колишнього голову Броварської РДА Георгія Біркадзе.

Глава Національного антикорупційного бюро Семен Кривонос після цього усунув свого першого заступника Гізо Углаву від виконання службових обов'язків для "забезпечення об'єктивного розслідування".

Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національна поліція проводили обшуки у представника Національного антикорупційного бюро в рамках розслідування про витік інформації у кримінальній справі щодо "Великого будівництва".

Відповідне провадження розпочато після службової записки викривача - співробітника НАБУ.

Зараз ви читаєте новину «Заступник глави НАБУ подав до суду на Шабуніна й ЦПК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі