понеділок, 01 квітня 2013 09:45

Заступниця Пшонки вважає, що її підвищення не пов'язане з Тимошенко

Заступниця Пшонки вважає, що її підвищення не пов'язане з Тимошенко
Лілія Фролова. Фото: kommersant.ua

Новий замгенпрокурора Лілія Фролова вважає, що її підвищення жодним чином не пов'язано з її участю в обвинуваченні екс-прем'єра Юлії Тимошенко в  газовій справі.

Про це вона сказала в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна.

Відповідаючи на питання, як глава ГПУ Віктор Пшонка пояснив їй свій вибір, вона зазначила: "Генеральний прокурор не пояснює. Він призначає своїм наказом, оскільки кадрові питання віднесені до компетенції тільки генерального прокурора. В органах прокуратури це відбувається саме так. Він мене викликав, оголосив наказ і поставив ряд завдань".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми не платимо людям, які хочуть прийти на мітинг - Чечетов

Крім того, коментуючи те, що прихильники екс-прем'єра вважають, що вона отримала цю посаду за те, що виграла газову справу, за якою Тимошенко була засуджена до семи років позбавлення волі, замгенпрокурора сказала: "Я займалася підтримкою державного обвинувачення".

"Коли я тільки прийшла в органи прокуратури, цей напрям був у мене одним з інших. Більш поглиблено я почала займатися цим з 2007 року в прокуратурі Запорізької області на посаді начальника відділу підтримання державного обвинувачення. Я брала участь у розгляді і справ про умисні вбивства, і справ, пов'язаних з корупційними злочинами. Так що якщо б за кожне моє діло мене просували по кар'єрних сходах виключно через те, що я підтримувала держзвинувачення, і комусь було винесено обвинувальний вирок, то я вже давно була б достатньо високо", - підкреслила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" збираються помститися опозиції за Рибака і звільнити Кошулинського

Також за її словами, вона буде займатися міжнародно-правовим напрямком і доступом до публічної інформації.

Зараз ви читаєте новину «Заступниця Пшонки вважає, що її підвищення не пов'язане з Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі