середа, 14 вересня 2011 12:01

Захист Тимошенко вимагає негайно поновити судове слідство

Захист Тимошенко вимагає негайно поновити судове слідство

Захист екс-прем'єра Юлії Тимошенко вимагає від суду повернутися до стадії судового слідства і якнайшвидше провести засідання. Відповідну заяву адвокатів зареєстровано сьогодні у Печерському суді Києва.

Про це повідомив адвокат Тимошенко Олександр Плахотнюк, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Ми вимагаємо почати стадію судового слідства, тому що низку важливих документів, які слугують виправдальними доказами щодо Юлії Тимошенко, було додано до справи, але не було оголошено і досліджено судом. Це означає, що захист не може посилатися на ці документи в  ході дебатів, а суд не може враховувати їх під час ухвалення рішення у справі", - наголосив він.

Адвокат зазначив, що серед цих доказів дуже важливі документи захисту. "Це доручення Тимошенко міністру палива та енергетики Юрію Продану, аудит компанії Ernst end Young, який фіксує відсутність збитків через підписання газових домовленностей та висновки Центу судових експертиз "Альтернатива" щодо відсутності збитків", - додав Плахотнюк.

Також він зазначив, що адвокати знову будуть ставити питання щодо скасування запобіжного заходу екс-прем'єру.

"Тимошенко незаконно перебуває в СІЗО вже сорок днів. Підстави, на які посилався суд під час ухваленні рішення щодо арешту Тимошенко не можуть розглядатися з точки зору закону. Те, що вона не встає перед судом, не може бути підставою для її увязнення", - переконаний адвокат.

Крім того, Плахотнюк повідомив, що стан Тимошенгко погіршився і СІЗО не може надати нормальні для лікування умови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кірєєв не пустив європейців до Тимошенко

"Але суд все одно відмовляє у допущенні до Тимошенко лікарів, яким вона довіряє. Умови СІЗО не здатні забезпечити необхідного лікування. Зважити можна хоча б на те, що Лук'янівське СІЗО розраховане на 2500 осіб, а зараз там утримують 4 тисячі", - наголосив він.

Адвокат зазначив, що сторона захисту вже готова до дебатів.

"Жодного клопотання сторони захисту щодо відкладення розгляду справи у понеділок не було. З яких підстав розгляд справи відклали до 27 вересня мені не відомо. Можу лише припустити, що цей час сторона обвинувачення використає для якогось лавірування між законами, але про дійсну причину переносу справи мені невідомо", - сказав захисник Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Захист Тимошенко вимагає негайно поновити судове слідство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі