пʼятниця, 23 серпня 2024 18:00

Заборону російської церкви передали на підпис президенту

Заборону російської церкви передали на підпис президенту
Закон про заборону діяльності в Україні релігійних організацій, пов'язаних з РФ, передали на підпис президенту Володимиру Зеленському. Фото: president.gov.ua

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав закон про заборону діяльності в Україні релігійних організацій, пов'язаних з Російською Федерацією.

Закон передали на підпис президенту Володимиру Зеленському.

Про це йдеться у картці законопроєкту № 8371 на сайті Верховної Ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні Московський патріархат розгорнув мережу церковних лавок з російською пропагандою

Так, у розділі "дати і стан проходження" зазначається, що голова Верховної Ради підписав документ 23 серпня.

Законодавчий акт направлений на підпис президенту.

20 серпня Верховна Рада ухвалила закон про регулювання діяльності релігійних організацій, що мають керівний центр у РФ. Згідно з законом, такі організації мають припинити діяльність в Україні.

Позаторік Служба безпеки України провела контррозвідувальні заходи на об'єктах, якими користуються представники церкви Московського патріархату. На території єпархій знайшли російські паспорти, георгіївські стрічки, символіку ОПЗЖ і методички голови РПЦ Кирила (Володимира Гундяєва).

СБУ повідомила про підозру у виправдовуванні російської збройної агресії колишньому настоятелю Києво-Печерської лаври Павлу Лебідю.

Зараз ви читаєте новину «Заборону російської церкви передали на підпис президенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі