вівторок, 04 червня 2024 17:36

Спецтема: Війна Росії проти України

В Україні Московський патріархат розгорнув мережу церковних лавок з російською пропагандою

В Україні Московський патріархат розгорнув мережу церковних лавок з російською пропагандою
Предстоятель УПЦ Московського патріархату Орест Березовський. Фото: Facebook.com/Church.ua

У мережі церковних лавок УПЦ Московського патріархату поширювали антиукраїнську літературу.

Партії ворожих примірників виявили в Ужгороді, Житомирі, Миколаєві та Києві. Про це у вівторок повідомила Служба безпеки України.

Серед вилученого - проросійські видання, які пропагували релігійну нетерпимість та виправдовували війну Російської Федерації проти України, розповіла спецслужба.

Власники цих крамниць оптом замовляли пропагандистську літературу у типографії в Тернопільській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мураєв втік, а його колишній телеведучий "крутить" на ютубі роспропаганду - відео

"У знайдених примірниках виправдовувалася збройна агресія РФ проти України, містилися заклики до міжконфесійної ворожнечі та релігійної нетерпимості", - повідомила СБУ.

За даними слідства, масове поширення провокативних видань могло призвести до розхитування суспільно-політичної обстановки в Україні на користь РФ.

Власниці однієї з крамниць повідомлено про підозру, заявила спецслужба.

"Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення до відповідальності усіх осіб, причетних до підривної діяльності проти України", - сказала СБУ.

У 2022 році Служба безпеки України провела контррозвідувальні заходи на об'єктах, яким користується УПЦ МП. На території єпархій знайшли російські паспорти, георгіївські стрічки, символіку ОПЗЖ і методички голови Російської православної церкви.

Журналіст Михайло Ткач повідомив про російське громадянство у митрополита Онуфрія (Ореста Березовського) і ще низки служителів УПЦ МП.

СБУ повідомила про підозру у виправдовуванні російської збройної агресії колишньому настоятелю Києво-Печерської лаври Павлу Лебідю.

Зараз ви читаєте новину «В Україні Московський патріархат розгорнув мережу церковних лавок з російською пропагандою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі