неділя, 12 лютого 2023 14:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Заходу не дадуть знову заснути ‒ прем'єр Польщі

Заходу не дадуть знову заснути ‒ прем'єр Польщі
ЄС дав потужний сигнал єдності з Україною, сказав прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. Фото: канцелярія президента Польщі

Польща будує коаліцію для ще більшої військової підтримки України.

У підтримці зберігається європейська єдність і рішучість. Про це сказав прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, повідомили Dziennik Gazeta Prawna.

"Ми допомагаємо Україні. Бо від того, яким буде наше майбутнє залежить майбутнє наших східних сусідів. Ми робимо більше, ніж інші, тому що нам є що виграти і більше, ніж іншим, що програти", ‒ сказав Моравецький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президентка Європарламенту закликала дати Україні літаки та далекобійні ракети

Україна набула статусу кандидата в члени Європейського Союзу, що є великим успіхом, сказав польський прем'єр.

"Україна сьогодні сплачує величезну ціну кров'ю за спробу вирватися з-під черевика Росії. Вступ до ЄС мотивує українців залишатися на цьому вкрай складному та небезпечному шляху. Підтримувати ентузіазм останніх днів у європейських салонах буде непросто. Але найголовніше, що ми зберігаємо європейську єдність і рішучість у підтримці захисників України. Ми розбудили Захід, тепер ми не можемо дати йому знову заснути", ‒ заявив Моравецький.

ЄС дав "потужний сигнал єдності з Україною", сказав польський прем'єр.

Зі слів Моравецького, для перемоги України над Росією потрібна солідарність Заходу, включаючи санкції, фінансову, гуманітарну і військову допомогу.

Цього тижня президент України Володимир Зеленський зустрівся із президентом Польщі Анджеєм Дудою у Жешуві. Обговорили оборонні потреби України.

Минулого місяця Зеленський подякував Польщі за рішення про передачу 74 танків.

Зараз ви читаєте новину «Заходу не дадуть знову заснути ‒ прем'єр Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі