понеділок, 31 січня 2022 12:42

Замість Японії Джонсон відвідає Україну

Замість Японії Джонсон відвідає Україну
Візит підтвердив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телеканалу "Інтер". Фото: Reuters

Цього тижня прем'єр Великої Британії Борис Джонсон відвідає Україну з візитом.

Завдяки мережевій дипломатії інтенсивні дипломатичні контакти партнерів із російською стороною відбуваються у тісній координації з Україною, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі одного з українських телеканалів 30 січня. Він також підтвердив візит Джонсона.

"Росія звідусіль чує єдину узгоджену з нашою державою позицію. Наступні два тижні яскраво це продемонструють. Лише цього тижня у нас одночасно перебуватимуть у Києві три прем'єр-міністри трьох різних країн", - сказав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британські військові готуються до "великого" розгортання в Європі

Разом із Джонсоном у столиці перебуватимуть з робочими візитами прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте та глава польського уряду Матеуш Моравецький.

Дати візитів Кулеба не озвучив. Водночас минулого тижня анонсували візит в Україну очільниці МЗС Британії Ліз Трасс.

Джонсон скасував заплановану на середину лютого поїздку в Японію. Прем'єр Великої Британії планував провести переговори із прем'єр-міністром Японії Фуміо Кісідою. Підготовку візиту скасували через військову загрозу Росії щодо України та скандал з вечірками під час жорсткого карантину.

Зараз ви читаєте новину «Замість Японії Джонсон відвідає Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі